Gündem:
AKP'den EYT AÇIKLAMASI

AKP’den EYT AÇIKLAMASI

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, söz alan grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“TEKNİK ÇALIŞMAYI ÇALIŞMA BAKANLIĞIMIZ TAMAMLAMIŞTIR”

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, muhalefet partili milletvekillerinin “EYT ne oldu?” şeklindeki soru ve eleştirilerini yanıtladı. Akbaşoğlu, şunları söyledi:

* “EYT ile ilgili teknik çalışmayı Çalışma Bakanlığımız tamamlamıştır. 2 milyon 250 bin insanımızı ilgilendiriyor, toplamda 5 milyona yakın insanımızı ilgilendiriyor.

* Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kamuoyuyla paylaştığı üzere, herhangi bir yaş şartı olmaksızın 8 Eylül 1999 tarihi itibarıyla ondan daha önce hangi hukuki statü söz konusu ise aynı hukuki statüye dair emeklilik hakları kazanılmış olacak.

* İnşallah, muhtemelen önümüzdeki hafta kanun teklifini başkanlığımıza sunacağız; şubat ayı içerisinde bunu Meclis’in takdiriyle yasalaştırıp bütün EYT’li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız inşallah.”

CHP’DEN EYT KONUSUNDA TARİH ELEŞTİRİSİ

CHP milletvekilleri EYT konusunda, hükümet ve AKP yönetiminden, tarihle ilgili gelen farklı açıklamalara tepki gösterdi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şu EYT konusunda net tarih verip durmayın bari ya. Bir grup başkanvekili bir gün ‘şubatta’ bir gün ‘martta’ diyor” dedi. 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku