Gündem:
ALMAN BASININDA ERDOĞAN'A SERT SÖZLER
ALMAN BASININDA ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Gösterilerin, Türkiye’nin tezkere çıkmasına rağmen henüz adım atmaması nedeniyle çıktığına işaret eden Alman basınının, ölümlü protestoya ilişkin haberleri şöyle:

DER SPİEGEL: “Kobani krizi- Türkiye’deki IŞİD protestolarında çok sayıda ölü var” Kobani’de günlerdir çatışmalar sürüyor. Kent düşmek üzere. Türk askeri ise harekete geçmiyor. Öfke sokağa taştı. Türk hükümeti IŞİD’e karşı mücadelede harekete geçmediği için Kürtler ülke genelinde sokağa döküldü. En az 14 ölü var.


FRANKFURTER ALLGEMEİNE: “Erdoğan’ın yavaştan alması Kürtleri kızdırdı” Türkiye sınırındaki Kobani IŞİD’in kontrolüne geçmek üzere. Ankara Hükümeti şu ana kadar askeri müdahalede bulunmadı. Protesto gösterilerinde en az 14 kişi öldü. Sadece Diyarbakır’da 8 ölü var. Kürt kentinde göstericiler polis ve Hüda-Par yandaşları ile çatıştı.

DİE WELT: “Erdoğan’ın Kürtlerle şeytani oyunu” Türk hükümeti, hiçbir şey yapmayarak Suriyeli Kürtlerden kurtulma hedefine ulaşabilir. Ancak, Ankara’nın stratejisi tehlikeli. Başbakan Ahmet Davutoğlu Bir kaç gün önce, “Kobani’deki Kürtlere yardım için her şeyi yapacağız. Onlar bizim kardeşlerimiz” diyordu. Ancak şu ana kadar bir adım atılmadı. Sınırda bir kaç yüz metre ötede Kobani’nin nasıl düşmek üzere olduğunu seyrediyor.

DİE ZEİT: “Türkiye’de Kürtlerin protestosunda en az 12 kişi öldü” Türkiye’de IŞİD’e karşı daha fazla inisiyatif alınması için gösteri yapan Kürtlerin protestosunda çok sayıda kişi öldürüldü. Kürt kentleri Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Van’da sokağa çıkma yasağı kararı alındı.


ARD : “Ankara’nın bir şey yapmamasına karşı protesto- Kürt protestolarında ölü ve yaralı” Ankara’nın IŞİD’e karşı harekete geçmemesini protesto eden binlerce Kürt sokağa çıktı. Gelen haberlere göre çok sayıda ölü var. Gösterilerin merkezi, Güneydoğu’daki Kürt kentleri. Beş kentte sokağa çıkma yasağı konuldu. Gösteriler İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin gibi diğer kentlerde de yapıldı.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku