Gündem:
ANKARA'da KORKUTAN PATLAMA

ANKARA'da KORKUTAN PATLAMA

15 Mart 1950 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılamakla görevli ve Millî Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlı olarak savunma sanayi alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi'nin Ankara Elmadağ'daki Roket ve Patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi.

Patlama sesinin duyulmasının ardından dumanların yükseldiği tesise itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi. Patlama sonrası yangın da çıkan olaya ilişkin açıklama yapan MSB, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

Vasip Şahin: Yaralı olan ve göçük altında kalan yok

Ankara Valisi Vasip Şahin ise "Kimyasal bir tepkime neticesinde patlama meydana gelmiş. Başka yaralı olan veya göçük altında kalan başka bir işçimiz yok. Savunma Bakanımız da yolda ve fabrikaya doğru geliyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Güler, programını yarıda keserek Ankara'ya gitti

Milli Savunma Bakanı, MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Hatay'daki programını yarıda keserek Ankara’ya döndü.

Sınır hattında inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile Hatay’a giden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Elmadağ’daki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle Hatay programını yarıda keserek Ankara’ya döndü. Bakan Yaşar Güler patlamayla ilgili olarak hudut hattında şu açıklamayı yaptı:

“Bu sabah 08.37’de MKE AŞ. Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana geldi. Maalesef 5 işçi kardeşimizi kaybettik. Patlama meydana gelene kadar kamera kayıtları mevcut. Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Olay teferruatlı biçimde incelenecek ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Tekrar başımız sağ olsun.”
 



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku