Gündem:
'APOLETSİZ KENAN EVREN'SİN'
KILIÇDAROĞLU: "APOLETSİZ KENAN EVREN'SİN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yargı kararları vardı. CHP lideri, Erdoğan'ı geçmişte söylediği sözlerle eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

DİYARBAKIR BULUŞMASI

- Demokrasi bir bütündür dedik. Bir ile özgü bir demokrasi mi olur. Biz, samimi olarak bu sorunun çözülmesini isteyen bir partiyiz. Adres olarak TBMM'yi gösterdik. En başından itibaren oraya gittim yine adres olarak TBMM'yi gösterdim. Çünkü biz kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Ülkede herkes birbirini kucaklayabilsin. Böyle bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz biz. Bunu bütün samimiyetimle açıkladım.

AYM'NİN BALYOZ KARARI

- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeden bu ülkenin yargıçları kendi özgür iradeleriyle Türkiye'nin sorununa çözüm getirdiler. Ankara'da hakimler var dedirten AYM'ye şükranlarımı sunuyorum.

- Deliller sahtedir dedik, üretilen delillerle insanlar mahkum ediliyor dedik. Onlar bize siz de darbecisiniz dediler. Darbelerden en çok mağdur olan biziz. Bizim gençlerimiz öldürüldü. Ama biz darbeci oluyoruz onlar özgürlükçü... Biz özgürlükten yanayız onlar darbeden yana...

- Mahkumiyete gerekçe dijital veriler. Dijital verilerin hangi bilgisayarda üretildiğini kimse bilmiyor. Gölcük'te bir harddisk bulundu. 6 yıl sonra imal ediliyor, 6 yıl önce siz kullandınız deniliyor. Sizi mahkum edeceğiz dediler. Delillerin sahteliği konusunda çok sayıda bilirkişi raporu sunuldu dava dosyalarına. Savunmalarını sınırladılar. Avukatlara konuşma hakkı vermediler.

İnsanlar öldüler. Yazık günah değil mi o insanlara... İntihar edenler, ölenler oldu. Acı ve gözyaşı vardı. Aileler eşlerini beklediler. Biz bunu unutacak mıyız? Bu unutulacak mı? Mahkeme bu kararı verdi diye geriye dönüp vicdanımızı sorgulamayacak mıyız? Adaletsizliğe yol açanların hesap vermesi gerekiyor. Bu olmazsa olmaz.

ERDOĞAN'I GEÇMİŞTEKİ SÖZLERİYLE VURDU

15 Temmuz 2008, Recep Tayyip Erdoğan grubunda konuşuyor. "Ben bu davaların savcısıyız" diyor. Gittiğim her yerde eleştirdim. Senin ne işin var savcılıkla. ÖYM'lerin adalet dağıtmadığını ısrarla dile getirdim. Ben davaların savcısıyım deyip durdu. 3 yıl geçti, 2011... "İkide bir bir şey söylüyor. Benim savcı olduğumdan bahsediyor. Hiç bir yerde bu ifadeyi kullanmış değilim. Ben milletin avukatıyım." Pes... Emin olun, hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir adamla karşılaşmadım. Zaytung bu durumu değerlendirecektir.

3 Temmuz 2008, Bülent Arınç... "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" diyor. Sahte delillerle adamları mahkum et... 11 Mart 2009'da "Allah'a şükür ediyorum ki Türkiye bunlarla savaşa girmemiş..." Sonra 2013, yine Arınç. "Allah o savcılardan razı olsun. Korkmadan soruşturmaları yaptılar. Mahkemelerle incelemelerini yaptı. Hükümet sadece siyasi olarak bu işin arkasındadır" Siyasi sorumluyu gösteriyor. Mahkumiyet kararlarını övdünüz mü? Övdünüz.

Bu gerçeği ne zaman gördüler? 17 Aralık operasyonundan sonra gördüler. Birden bire uyandılar. Bakanların çocuklarının evleri basılmış. Korka korka oğluna telefon ediyor, "Sıfırladın mı" diye. Başbakanlık müsteşarı sürekli devreye giriyor, yönlendirmeye çalışıyor. 17 Aralık oluyor, bizim diktatör bozuntusunun aklı başına geliyor. 

4 Ocak 2014'te diyor ki; "Yeniden yargılama haktır" diyor. Uyandı. Sonra 5 Ocak, "Yeniden yargılama konusuna olumlu bakıyoruz. Bizim açımızdan hiç bir sıkıntı yok." Günaydın.

Malatya mitinginden sonra gazetecilerle konuşuyor. "Balyoz'u acele hallettiler" diyor. "Ergenekon'da bir katekulli olduğu çok gerçek" diyor. Sen yapmadın mı? Sen "savcısıyım" demedin mi? "Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. İntikam hissiyle hareket edildi" diyor. Sahte delillerin arkasından gittin. Günah çıkarmaya çalışıyor.

'12 EYLÜL' KARARLARI: APOLETSİZ KENAN EVREN

Biz mahkum ettik diyor. Mahkumiyetleri tamamen göstermelik, hiçbir zaman hapse giremyecekler. Ama sen gerçekten demokratsan darbe hukukunu değiştireceksin. Değiştiriyorsan eyvallah, değiştirmiyorsan kusura bakma sen de 'apoletsiz Kenan Evren'sin...

Kenan Evren ve arkadaşlarının bile aklına 'havuz medyası' kurmak gelmemiştir. Şeytanın aklına gelmeyen bunların aklına geliyor...

CEMİL ÇİÇEK SOYADINI DEĞİŞTİRSİN

Fezlekeler ne zaman geldi. 28 Şubat 2014... 4 ay geçti daha kimse fezlekelere el sürmüş değil. Cemil Çiçek soyadını değiştirsin, Cemil 'Biat', 'Akbiat' koysun mesela.



Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan ile böyle... paylaşan: cumhuriyet
Kılıçdaroğlu'ndan Cemil Çiçek'e çok sert gönderme paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

GENERALLERİN CEZAEVİ ÇİLESİ BİTTİ
Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında...

Haberi Oku