Gündem:
ATTİLA ÖZDEMİROĞLU'nu KAYBETTİK!
ATTİLA ÖZDEMİROĞLU'nu KAYBETTİK!

Attila Özdemiroğlu'nun Gayrettepe’deki Florence Nightingale Hastanesi’nde saat 09.30'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Attila Özdemiroğlu 73 yaşındaydı.

Usta sanatçının pazar günü hastaneye yatırıldığı öğrenildi. Attila Özdemiroğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Acı haberin ardından ünlü isimler hastaneye akın etti. Özdemiroğlu'nun yakın dostu Sezen Aksu da hastaneye giderek, aileye baş sağlığı diledi. 

'HOCAM BU SEFER ADAY OLMAYIN ' DEDİK AMA...

MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Timisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemiroğlu'nun Türk müziğinin yetiştirdiği duayen, usta sanatçılardan biri olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin çok önemli bir müzik adamını kaybettiğini anlattı.

Özdemiroğlu'nun, MESAM'ın telif mücadelesinde de çalışan bir nefer gibi olduğunu kaydeden Timisi, MESAM'ın mart ayında genel kurul toplantısı yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz kanser tedavisi görüyordu. Tedavi sürecini de başarıyla atlatmıştı. Kendisine de özellikle rica etmiştik. Hem ben şahsen söyledim hem de yönetim kurulu üyelerimiz rica etti; 'Hocam bu sefer aday olmayın. Bu yoğun temponun içinde sağlığınız daha önemli' dedik ama o, 'Hayır, bu benim yaşam sebebim. Çocuklarıma bırakacağım ne varsa, onun mücadelesini ben burada veriyorum. Onun için bırakmayacağım ve yeniden aday olacağım' demişti. Böyle bir şevkle son anına kadar mücadelenin içindeydi. Dün de hastaneyle ilgili sıkıntıları nasıl aşarız diye uğraşırken, sabah bu haberle üzüntüye boğulduk."

Özdemiroğlu, Züğürt Ağa, Muhsin Bey, Adı Vasfiye, Ağır Roman gibi Türk sinema tarihine damga vuran birçok filmin unutulmaz müziklerini de hazırlamıştı. 

ATTİLA ÖZDEMİROĞLU YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Bu sabah hayata gözlerini yuman 73 yaşındaki ünlü müzisyen Attila Özdemiroğlu, yarın toprağa verilecek.  Ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan müzik adamı Attila Özdemiroğlu'nun cenazesi, yarın Levent Afet Yolal Camii’nde İkindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Ölüm haberini alır almaz hastaneye gelen ünlü müzik adamının yakın dostlarından müzik yapımcısı İzzet Öz, hastanede gazetecilere açıklama yaptı. Öz, yaptığı açıklamada, "Ani olmadı. Aslında Attila her zaman o kadar doluydu ki; birkaç gün önce yine hastanedeydik. Hatta benim üzerimde bu t-shirt vardı. Yanında da bir tane klavyesi vardı. Beraber çok güzel güldük, eğlendik. Hep müzikle doluydu. Benden ayrılırken son cümlesi 'İzzetçim daha yapacak çok şeyler var' oldu.  Attila Türkiye’de müzik anlamında çok büyük katkılarda bulunmuş, çok önemli bir insandır. Çok önemli bir müzik adamıdır. Her bakımdan bize çok yollar göstermiştir. Başımız sağ olsun. Sevgili Attila’mızı yarın İkindi namazı sonrasında Levent Camii’nden uğurlayacağız” diye konuştu.

HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA: AİLE SÖZLÜ AÇIKLAMA İSTEMEDİ

Attila Özdemiroğlu geçtiğimiz pazar günü kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Hastane adına yazılı bir basın açıklaması yapan Dr. Okan Özçeker açıklamada şunları söyledi:

Ünlü söz yazarı ve bestekar sayın Mehmet Attila Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, 20.04.2016 tarihinde saat 09.30 'da hayatını kaybetmiştir.

Özdemiroğlu ailesinin sözlü basın açıklaması yapılmasını kabul etmemesi hassasiyetiyle yazılı basın bildirisi uygun görülmüştür.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

LİSEDE İĞRENÇ OLAY
Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.

Haberi Oku