Gündem:
BAKAN SOYLU AÇIKLADI

BAKAN SOYLU AÇIKLADI

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Özellikle 30 büyükşehir  ve Zonguldak ilimizde bu gece saat 24 ile pazar gecesi saat 24 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu konudaki tüm detayları biraz önce valilerimize gönderdiğimiz genelgede ifade ettik. İşin başından itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortadadır. Bu süreç yönetiminde de 4 temel meseleyi hiçbir daim gözümüzden kaçırmadık. Birisi amu düzenidir. İkinci sağlık düzeninin ayakta kalması ve sürdürülmesi. Üçüncüsü üretim ve tedarik zincirinin devam edebilmesi. Dördüncüsü ise sosyal mesafe ve sosyal izolasyon. İki hafta önce 65 yaş kararı çıkmıştı. Geçen hafta 20 yaş altı ve 31 şehirle ilgili giriş çıkış kararı çıkmıştı. Bu hafta da hafta sonu itibarıyle tüm verilerimiz göz önüne alındığında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte Sağlık Bakanlığımızla da görüşerek değerlendirme yaparak sayın Cumhurbaşkamızın talimatı çerçevesinde bir hafta sonu itibarıyla 30 büyükşehir artı Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bu saatte sokakta açık olan yerler az olduğu için ben bunu normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok. Yarın fırınlar açık. Marketler açık değil. Evde gerekli tedarikler söz konusudur. Pazar gününden sonra bu devam edecek diye bir telaş olmasın Bazı yerlerde ve sosyal medyada böyle bir telaş söz konusuymuş. Böyle bir şey söz konusu değil. Marketlerde veya fırınlarda oluşturulan kalabalığa gerek olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu söyleyeyim, hastaneler, eczaneler bunların herhangi bir kısıtlaması söz konusu değildir. Mümkün olduğunca bulaş riskini azaltmak için bir çerçeve oluşturulmaya çalışıldı. Özellikle tedarik zincirine bir kısıtlama getirilmedi.Tarım alanlarında günlük bozulmayla karşı karşıya kalabilecek ürünlerin toplanmasıyla ilgili bir kısıtlama getirilmedi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku