Gündem:
BEDRETTİN DALAN'A KÖTÜ HABER
BEDRETTİN DALAN'A KÖTÜ HABER

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan’ın yakalama ve tutuklama kararının kaldırılmasına ilişkin talebini reddetti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından sanıklar Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve “hak ihlali” gerekçesiyle tüm sanıklar tahliye edilmişti. Yurtdışındaki sanıkların taleplerini de inceleyen mahkemeler, bazı sanıklar hakkında yakalama kararının kaldırılmasına hükmetmişti.

Müvekkili Bedrettin Dalan hakkındaki yakalama ve tutuklama kararının kaldırılması için başvuruda bulunan Avukat Celal Ülgen, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1 ay sonra yanıt verdiğini belirtti.

Avukat Ülgen, “Sayın Mahkeme bir kaç konuda özgün gerekçe göstermiş ve talebimizi ret gerekçesini yazmaya özen göstermiştir. Bu konuda teşekkür ederiz. Ancak İki önemli hususta yanılgıya düşmüştür” dedi.         

'MAHKEME DAVAYI HALA CİDDİ KABUL EDİYOR'

Bedrettin Dalan’ın tutuklanmayacağı konusunda güvence verilmesi talebinde bulunduğunu ifade eden Avukat Ülgen, “Mahkeme, Dalan Türkiye’ye gelsin, ifadesini aldıktan sonra dosya içindeki bilgi ve belgelerle karşılaştırıp güvence verip vermeyeceğimi o zaman karara bağlayayım demiştir. Mahkeme burada kendi gerekçesi ile ve de kaçak sanıklar için güvence verilmesi müessesesi ile bağdaşmayan bir gerekçe yazmıştır” açıklamasında bulundu.

“Mahkeme hala ortada ciddi bir sav ya da dava olduğu düşüncesinde” diyen Avukat Ülgen, sözlerini şöyle tamamladı: “Belli ki iki TIR dolusu evrak oluşturan dosyayı okuma ve incelemek istememektedir. Bunda da haklıdır. Zira Ergenekon davasının bütün arşivi ve ara kararları 4. Ağır ceza Mahkemesine verilmişken küçük bir parçası dağıtım ile bu mahkemeye verilmiştir.

Ergenekon davasından çift ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların bile özgür olduğu ve kimsenin bu davanın ciddiyetine inanmadığı gerçeği ortada iken bu davanın zorlama sanıklarından biri Bedrettin Dalan için ülkesine girme ve yurt hasretini giderme olanağının tanınmamasını tüm kamuoyunun taktirlerine sunarız.”



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku