Gündem:
BEKAROĞLU DA PERİNÇEK'E TAZMİNAT ÖDEYECEK!
BEKAROĞLU DA PERİNÇEK'E TAZMİNAT ÖDEYECEK!

CHP Parti Meclis Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme, Bekaroğlu'nun “Bir ruh hekimi olarak Ergenekoncuların rasyonel insanlar olduğunu düşünmüyorum” sözleri üzerine tazminata hükmetti.

Ergenekoncular rasyonel insanlar değil

Bekaroğlu, Akit gazetesine 3 Eylül 2008 yılında Ergenekon davasında yargılanan yurtseverlerle ilgili skandal açıklamalarda bulundu.

“Ergenekoncular rasyonel insanlar değil” başlığıyla yer verilen haberde Bekaroğlu, şunları söyledi: “Ergenekon operasyonunu çok önemsiyorum. Bir ruh hekimi olarak Ergenekoncuların rasyonel insanlar olduğunu düşünmüyorum. Tabi her milliyetçilikte bir irrasyonellik vardır; masallardan, destanlardan beslenir. Bunlar da öyleler. Ama bunları tek tek insan olarak ele aldığımda, diyelim ki adli psikiyatrinin şefiyim, bana 'Cezai ehliyeti var mı yok mu?' diye gönderseler bunları, düşünürüm ve 'Yoktur' derim. Öyle ilginç tipler bunlar.”


5 bin TL ödeyecek

Haberde İşçi Partisi  genel Başkanı Doğu Perinçek'in de fotoğrafına yer verildiği için Avukat Mehmet Nuri Aytekin tarafından dava açıldı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görülen davada Bekaroğlu'nun 5 bin TL tazminat ödemesine karar verildi. Ayrıca tazminatın da yayın tarihi olan 2008'den itibaren yasal faiziyle birlikte ödenmesine hükmedildi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku