Gündem:
BİDEN'ı ZORA SOKAN MEKTUP

BİDEN’ı ZORA SOKAN MEKTUP

ABD'de, devletin değişik birimlerinde çalışan 400’den fazla siyasi yetkili, Başkan Joe Biden’a, hükümetin İsrail politikasını protesto eden bir mektup gönderdi.

ABD’nin Gazze’de İsrail saldırılarına verdiği desteğin protesto edildiği mektupta, Biden’a acil ateşkes ve insani yardımların Gazze’ye erişimine izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Mektupta, “Başkan Biden’ı acilen ateşkes talep etmeye, İsrailli rehineler ile keyfi olarak gözaltına alınan Filistinlilerin derhal serbest bırakılmasını sağlayarak mevcut çatışmanın azaltılması çağrısında bulunmaya, Gazze’de su, yakıt, elektrik ve diğer temel hizmetlerin restorasyonu yapılarak yeterli insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunuyoruz.” ifadesine yer verildi.

Anketlere göre Amerikalıların büyük çoğunluğunun ateşkesi desteklediği vurgulanan mektupta, “Ayrıca Amerikalılar, ABD ordusunun Orta Doğu’da başka bir maliyetli ve anlamsız savaşa sürüklenmesini istemiyor.” ifadesine yer verildi.

“ENDİŞE DUYUYORUZ”

Biden'a gönderilen protesto mektubunun düzenlenmesine öncülük eden ve NYT'ye konuşan iki siyasi yetkili, imzacıların çoğunluğunun Ulusal Güvenlik Konseyi’nden Adalet Bakanlığına ve ABD Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) kadar değişik birimlerinde çalışan çeşitli inançlara sahip siyasi atamalardan oluştuğu bilgisini paylaştı.

İsmini vermek istemeyen söz konusu iki kişi, mektubu imzalayan kişilerin Biden’ın 2020’de seçilmesine önemli derecede yardımcı olduğuna ve yönetimin Gazze’de İsrail saldırılarına verdiği desteğin Demokrat seçmenlerin konuyla ilgili tutumuyla çatışmasından endişe duyduklarına dikkati çekti.

Biden’a gönderilen mektupta, yaklaşık 40 devlet kurumunu temsil eden 400’den fazla siyasi atama ve personelin imzası bulunuyor.

BIDEN’DAN “ESİR” AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gazze’de Hamas’ın tuttuğu 200’den fazla esirin bırakılacağına inandığını belirten Biden, “Bununla ilgili kişilerle her gün konuşuyorum. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum, ancak herhangi bir ayrıntı vermek istemiyorum.” diye konuştu. Biden, esirlerin ailelerine de “Biraz daha dayanın, geliyoruz” diye seslendi.

Hamas, 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırıları sonucunda asker ve sivillerden oluşan 200’den fazla kişiyi esir almıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

ABD Dışişleri Bakanlığı içindeki yazışmalarda da ABD’nin İsrail saldırılarına verdiği destek nedeniyle eleştiriler yöneltilmiş, en son bakanlık ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) 100 diplomat, İsrail’in Gazze’ye saldırılarına dair Biden’ı “yanlış bilgi yaymakla” suçlamıştı.

Dışişleri Bakanlığı ve USAID’da çalışan 100 diplomatın imzaladığı bildiride, İsrail’in Gazze’de “savaş suçları” işlediği belirtilmişti.

Biden yönetimi, Gazze’de, çoğu çocuk ve kadın 11 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği İsrail’in saldırıları için Hamas’a fayda sağlayacağı gerekçesiyle yurt içi ve uluslararası platformlardan yapılan ateşkes çağrılarına kulak tıkıyor.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku