Gündem:
BİNGÖL'DE SALDIRI: İKİ POLİS ŞEHİT
BİNGÖL'DE SALDIRI: İKİ POLİS ŞEHİT

Saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırgan, jandarma Özel Hareket Timleriyle girdiği çatışmada öldürülürken, 2’si sağ olarak yakalandı.

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde IŞİD protestoları sırasında çıkan olaylarda zarar gören işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Olayda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken, İl Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Atlı yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 4 saldırgan, jandarma Özel Hareket Timleriyle girdiği çatışmada öldürülürken, 2’si sağ olarak yakalandı.

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI İLE KOMİSER ŞEHİT OLDU

Olay, saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların zarar verdiği işyerlerinde inceleme yaparken, silahlı saldırıya uğradı. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. İl Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı da yaralandı.

Olayı gerçekleştiren saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralanan Emniyet Müdürü Ürker ile polis memuru Atlı, Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan İl Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulundu, Atlı'nın da ayağından yaralandığı bildirildi.

ASKERLE ÇATIŞMAYA GİREN SALDIRGANLARDAN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın ardından Bingöl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Kentin giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin 2 otomobille Genç ilçesi yönüne kaçtığı belirlendi.

Saldırganların gittiği yönün belirlenmesi üzerine polis ekipleri jandarma ekipleri ile irtibata geçep karayolu üzerinde önlem alınmasını istedi. Polisin ihbarı üzerine Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından karayolunda güvenlik noktası oluşturup önlem alınarak, gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunanların ateş etmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 3’ü olay yerinde birisi de hastaneye götürülürken öldü. İki saldırgan da sağ olarak ele geçirildi. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmazken, araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜ AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA GÖTÜRÜLECEK

Zarar gören işyerlerini denetlerken silahlı saldırıda yaralanan Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, ameliyata alındığı Bingöl Devlet Hastanesi'nden ameliyattan çıkarıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla, Ankara'ya götürüleceği açıklandı.

BAKAN CEVDET YILMAZ SALDIRININ ARDINDAN BİNGÖL'E GELDİ

Bingöl'de 2 polisin şehit olduğu saldırının ardından kente gelen Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, "Bu hadiseleri yapanları ortaya çıkarmak cezalarını çekmelerini sağlamak hukuk devletinin temel görevi. Bu yönde de bütün kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

Bingöl'de yaşanan saldırının ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz gece kente gelerek Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile birlikte valilikte toplantıya katıldı. Bakan Yılmaz toplantının ardından Valilikten ayılırken gazetecilerin sorusu üzerine yaşanan olayla ilgili olarak yaptığı açıklmada, "İki şehidimiz var. Emniyet müdürümüz ağır yaralı burada ilk müdahalesi yapıldıktan sonra bir uçak ambulansla Ankara'a sevk edildi. Bir polis memurumuz da bacağından yaralı, gerekli müdahaleler yapıldı, hayati tehlikesi yok. Yapılacak törenden sonra Şehitlerimizi uğurlayacağız. Emniyet müdürümüzün sağlığına bir an evvel kavuşması için dua ediyoruz. Bingöl olarak geçmişte de maalesef böyle acı hadiselere tanıklık ettik,bu acı hadiseden dolayı çok üzgünüz milletimizin başı sağolsun. Bu hadiseleri yapanları ortaya çıkarmak cezalarını çekmelerini sağlamak hukuk devletinin temel görevi. Bu yönde de bütün kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Genç ilçemizde bir çatışma yaşandı 4 ölü var. Bu olayı yapan şahıslar olup olmadığı da detaylı araştırılıyor" şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, yaşanan saldırının barış sürecini etkileyip etkilemediği yönündeki bir soruya, "Tabi ki bütün bu olayların siyasi analizini yapmak, öncelikle failleri netleştirmek gerekir. Elbette ki bu yaşadığımız olaylara baktığımızda Türkiye'nin huzurdan, barışından rahatsız olan bir çok çevre var maalesef. Ülkemizin, bölgemizin kalkınmasını istemeyen kesimler var. Bütün bunlarla birlikte düşünmek gerekir elbette" şeklinde yanıt verdi.

Saldırı öncesi bir istihbarat alınıp alınmadığı noktasında gelen bir soru üzerine Yılmaz, "Böyle çok net bir istihbarattan söz edemeyiz doğrusu. Son günlerde bir takım olumsuluklar var, bir takım olaylar yaşandı. Genel bir takım şüphesiz istihbaratlar var ama, böyle noktasal bir istihbarattan bahsedemeyiz. Öyle bir şey olmuş olsaydı zaten bunun tedbirleri alınırdı" diye konuştu.

ŞEHİTLER BİNGÖL'DEKİ TÖRENİN ARDINDAN ANKARA'YA GÖNDERİLECEK

Saldırıda şehit düşen 2 emniyet görevlisinin saat 11.00'de Bingöl'de yapılacak törenin ardından uçakla Ankara'ya gönderileceği, daha sonra da memleketlerine uğurlanacağı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiği, saldırıyı gerçekleştiren 4 PKK'lının Genç ilçesi yakınlarında güvenlik güçleriyle girmiş oldukları çatışmada ölü olarak ele geçirildikleri belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “09 Ekim 2014 Perşembe günü saat 21.15'de Bingöl İl Merkezinde İl Emniyet Müdürü ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek maksadıyla başlatılan operasyon kapsamında Genç İlçe girişinde meydana gelen silahlı çatışmada dört (4) BTÖ mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir."

PKK'LILAR TİCARİ TAKSİ İLE KAÇTILAR

Bingöl Emniyet müdürüne yönelik yapılan silahlı saldırının ardından, daha önce gasp ettikleri ticari taksi ile kaçtıkları ve çatışmaya da bu araçla girdikleri öğrenildi.

İKİ ATEŞ ARASINDA KALAN KAMYONET ŞOFÖRÜ YARALANDI

Çatışmanın yaşandığı yerde seyir halinde bulunan arı kovanı yüklü bir kamyonet de iki ateş arasında kaldı. İsmi öğrenilemeyen kamyonet şoförü ağır yaralı olarak Bingöl Devlet Hastanesin'e kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞEHİT KOMİSERİN EŞİ ACI HABERİ MEMLEKETİ ORDU’ DA ALDI

Bingöl'de silahlı saldırı sonucu şehit olan Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberi memleketi Ordu'da aldı. Amasya'da yaşayan ailesi de acı haberle yıkıldı. Gözyaşlarına boğulan anne ve babası sinir krizi geçirdi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken yanında olan ve silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan polislerden komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun eşi Sibel Hatipoğlu acı haberle yıkıldı. 2.5 yıl önce Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken Sibel Hatipoğlu ile evlenen Hüseyin Hatipoğlu'nun tayini Bingöl'e çıktı.

Kurban Bayramı nedeniyle eşini Ordu'daki ailesinin yanına gönderen Hatipoğlu’nun bayram sonu izin alıp kayınpederine gitmeyi planladığı öğrenildi. Ancak, Kobani protestoları nedeniyle izinlerin iptal olmasıyla üzerine Sibel Hatipoğlu'nun ziyaretini bir süre uzattığı belirlendi. Sibel-Hüseyin Hatipoğlu çiftinin 1.5 yaşında kızı bulunuyor.

Öte yandan şehit komiserin anne ve babası da acı haberi memleketleri Amasya'da aldı. Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde bulunan babası İlyas Hatipoğlu ve annesi Adeviye Hatipoğlu'nun gözyaşları sel oldu. İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve beraberindekiler, şehit komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun baba evine gelerek şehidin aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku