Gündem:
BOZDAĞ: 'YARSAV MI CEMAAT SAV MI?'
BOZDAĞ'DAN ÇOK TARTIŞILACAK AÇIKLAMALAR 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yargı ve Fetullah Gülen cemaati ile ilgili çok sert konuştu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iadesi için ABD Başkanı Obama'dan yardım istendiğini açıkladı.

Bozdağ, 12 Ekim'deki HSYK seçimi öncesine günler kala muhalefete anayasa değişikliği çağrısı yaptı. Bozdağ, yargıya 1155 liralık seyyanen zam ve 1500 kişiyi kapsayan sicil affı teklifini yarın TBMM'ye sunacaklarını açıkladı.

Bozdağ, adli yargıda görev yapan hakim ve savcılara sınavsız hukuk fakültesi yolunu açtıklarını söyledi. Bozdağ, mesleğe yeni başlayan hakimin maaşanın 5 bin 141 liraya yükseleceğini söyledi.

Paralel yargı ile anayasal ve yasal tüm tedbirleri alarak mücadale edeceklerini vurgulayan Bozdağ, "Türk yargısının Fethullah Gülen yargısı hakim ve savcıların Fethullah Gülen'in hakim ve savcıları savcıları gibi isimlendirilmesine asla müsade etmeyeceğiz. 12 Ekim'deki seçimde hakim ve savcıların kendi üzerlerinde oluşan bu gölgeden kurtaracaklarına inanıyorum" dedi.

Bozdağ, yargı bağımsızlığı üzerindeki en önemli tehditin paralel yargı olduğun söyledi ve muhalefete yeniden anayasa değişikliği ile HSYK seçimi kaldırma çağrısı yaptı.

YARSAV MI CEMAATSAV MI?

Bozdağ, teklifin HSYK seçim rüşveti eleştirileri için "Kara propaganda. Çirkin. Yargıyı rencide etmeye dönük" dedi.

Bozdağ, YARSAV listesini "YARSAV mı CEMAATSAV mı" diye eleştirdi. Bozdağ maaş zammı için "analarının ak sütü kadar helal" ifadesi kullandı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Ekrem Kiracıoglu 10 yıl önce

gülgün hn, kaleminize ve ellerinize sağlık. hanım efendiliğinize yaraşır gayet kıvamın da bir yazı kaleme almışsınız. ne mutlu bizlere ki sizin gibi cesur kalemlere sahibiz. allah ın huzuruna kabul etmediği tek günah ın kul hakkı olduğunu en iyi imam hatipliler bilir. bir de bu günah bilerek işleniyorsa işte orası sözün bittiği yerdir. benim bir kör kuruşum varsa hakkımı helal etmiyorum. saygılarımla.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku