Gündem:
"BİRKAÇ HAFTADA BİTMEYEBİLİR"

Beyaz Saray'ın bahçesinde, Irak'taki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Obama, ABD'nin dün başlattığı hava saldırıları sonucu IŞİD tarafından Irak'ta kullanılabilecek silahların ve donanımların yok edilmesinde başarı sağlandığını söyledi.

Obama, Kürt silahlı kuvvetlerinin de karada IŞİD militanlarıyla savaşmayı sürdürdüğünü belirterek, ABD'nin ve Irak hükümetinin bölgesel Kürt güçlerine askeri desteği arttırdığını söyledi. Askeri girişimin, IŞİD'in Irak'taki insanları katletmesini önleyebileceğini düşündüğünü dile getiren Obama, "Sincar Dağları'nda saklanmak zorunda kalan Irak vatandaşlarına insani yardımlar da sürüyor.

ABD hava kuvvetleri havadan yardım paketi bırakarak, buradaki insanlara binlerce litre su ve çok sayıda yemek sağlıyor" dedi.
Irak'ta artan insani kriz ile baş etmek için uluslararası toplumla işbirliği yapılmakta olduğunu belirten Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile de bugün telefonda görüştüğünü, kendilerinin insani yardıma destek olmayı kabul ettiklerini söyledi. Obama ayrıca, Irak'ta görev yapan BM yetkililerinin de evlerinden olan insanların gereksinimlerini karşılamak için çalışmakta olduğunu belirtti.

Iraklı yetkililere, bir an önce kapsamlı bir hükümet kurmaları çağrısında bulunan Obama, Irak'taki bütün toplulukların şu an teröristlerin tehdidi altında olduğunu ve yalnızca birleşerek ülkelerini bu teröristlere karşı koruyabileceklerini vurgulayarak, "Kapsamlı bir hükümetin kurulmasıyla birlikte bütün Iraklıları IŞİD'e karşı harekete geçirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.

Yalnızca Iraklılar ülkelerinin güvenliğini ve istikrarını sağlayabilir. ABD bunu onlar için yapamaz fakat bu yöndeki çabaların sarf edilmesine destek olabilir ve olacaktır" dedi.

ABD Başkanı Obama, ABD'nin Irak'a yeniden asker göndermeyeceği konusunda da oldukça açık konuştu ve Amerikan Askerlerinin Irak topraklarına ayak basmayacağını söyledi. Obama, bir gazetecinin hava saldırılarının ne kadar süreceği sorusuna verdiği yanıtta da, buna yönelik bir takvim bulunmadığını belirtti ve "Hava saldırıları gerektiği kadar sürecek. Başından beri söylediğim gibi ne zaman ve nerede ABD personeli tehdit altında kalırsa onların güvenliklerini sağlamak benim sorumluluğumdur" diye konuştu.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

"DAHA  GÜÇLÜ YANIT VERİRİZ"
İran, İsrail'in muhtemel saldırısına "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt...

Haberi Oku