Gündem:
'BU OMUZLAR BÜTÜN YÜKLERİ TAŞIR'

"BU OMUZLAR BÜTÜN YÜKLERİ TAŞIR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının canlı yayın konuğu oldu.
Programda Candaş Tolga Işık'ın ''Günün birinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmak gibi bir hayaliniz var mı?' sorusuna İmamoğlu "Öyle bir hayalim yok" dedi şu yanıtı verdi:

"Gururla ve keyifle bu kente hizmet ediyorum. Ama şunu da söylüyorum; bu sürece kendini adamış biri olarak memleketin iyileşmesi adına 86 milyonu eşit gören devlet yapısı olması adına bu omuzlar bütün yükleri taşır. İstediğin yorumu yap. Milletimizin duyguları buna karar verir. Ben kendini adamış Ekrem İmamoğlu olarak, İstanbul’un en fazla oy olarak seçilmiş başkanı olarak bana öyle geliyor ki bu omuzlar bütün yükleri taşır."

Ekrem İmamoğlu yarın yapılacak 'siyasi yasak' ihtimalinin olduğu duruşma hakkındaki soruya yanıt olarak şunları söyledi:

"Biz böyle bir kararı umut etmiyoruz. Her şeye rağmen yarınki mahkemenin hakimine, savcısına karar vericilerine sonsuz güvenmek istiyorum. Temennim o. Her zaman söylüyorum. Allah'ım vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bizi koru. Bunlar önemli kavramlar. Güvenmek istiyorum. Kötü bir söz söylemek, önyargılı davranmak istemiyorum. Umarım kalplerinde adalet hissiyle ve en güçlü hukuk bilgileriyle karar versinler."

'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Son kez aday oluyorum’ açıklamasını soran Candaş Tolga Işık'a İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kez aday olacak. Çünkü kaybedecek zaten. Hukuki tarafında hukukçuların tavrı net. Bir daha olmaması lazım. Bu beni çok ilgilendiriyor mu? Açıkçası ilgilendirmiyor. Çünkü hani dedim ya biz rakibimizi görmezden geliriz. Esas olan bizler, altılı masa ve 86 milyon insanımızın alacağı hizmeti konuşmalıyız. Ekonominin düzelmesi, yüksek enflasyondan kurtulmak ve memleketin bütün nimetlerini paylaşmak, milletçe hak ettiğimiz seviyeye erişmek, eğitimde, adalette ve gençliğin geleceğe ümitle bakacağı süreci oluşturmak. Çok yapacak iş var ve bütün bunları yapacak güce sahibiz. Gerçekten müthiş yetenekli insan kaynağı var. Her yönüyle ben çok başarılı bir döneme hazır olduğumuzu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bir kez daha seçilemeyeceği için aday olamaz diye düşünüyorum."



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku