Gündem:
ÇALIŞMA BAKANI'ndan ‘TEK ZAM' SİNYALİ

ÇALIŞMA BAKANI’ndan ‘TEK ZAM’ SİNYALİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. Işıkhan 2024’te asgari ücrete tek zam yapılacağına işaret etti.

Işıkhan açıklamasında, “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

‘GEREK OLMAYACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ’

Asgari ücrette ikinci zamma gerek olmayacağını düşündüklerini belirten Işıkhan, şöyle konuştu:

“31 Aralık itibari ile kararın Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçtiğimiz temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.

Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir.

Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü.”



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku