Gündem:
CEMAAT OPERASYONUNDA KRİTİK GÖZALTI
CEMAAT OPERASYONUNDA KRİTİK GÖZALTI

Emniyetteki paralel yapıya yönelik 3'üncü dalga operasyonunda 16 ilde 33 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında aralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Mali Suçlarla Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Emniyet Müdürü Mahir Çakılı ve Hamza Tosun da var.

Yakub Saygılı, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Gözaltına alınan polisler arasında Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı da yer alıyor.

17 - 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet iddialarıyla ilgili operasyonda görevli olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı birkaç gün önce Bugün TV'nin konuğu olmuş ve Almanya'nın Türkiye'yi dinlediğine yönelik haberleri değerlendirmişti. Saygılı, sunucunun sorusu üzerine 17 - 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması ile ilgili olarak her an gözaltına alınmayı beklediğini, buna hazır olduğunu belirtmişti. Saygılı, 17-25 Aralık sürecinde gerçekleştirdikleri operasyonun tamamen hukuki çerçevesi olduğunu ve operasyonu adlî emir ile gerçekleştirdiklerini belirterek istenirse bununla ilgili bir hakim yönetiminde halka açık olarak yapılacak bir panele gönüllü olarak katılabileceğini belirtmiş ancak karşı tarafın gerçeklerin ortaya çıkmasını istemedikleri için katılamayacaklarının altını çizmişti.  

 Şüphelilerden bazılarının üzerlerine Türkçe ve İngilizce "Sıfır" yazan siyah tişörtler giydiği görüldü. Bu tişörtlerden giyen şüphelilerden birinin, "Biz zaten sıfırız, buradayız. Ama haram para sıfırlanmaz" diye bağırdı.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku