Gündem:
CEMAATTEN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI
CEMAATTEN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Açıklama, vakfın internet sitesinden yapıldı ve özetle "Hizmet Hareketi parti kurmaz, kurdurmaz!" ifadelerine yer verilerek Cemaat tarafından yeni parti kurulduğu iddiaları reddedildi. Ancak Cemaat'e bağlı kişilerin "kişisel tercih" ile parti kurabileceği belirtildi.

İşte o açıklama metni;

Son dönemlerde cemaatin parti kurduğu ya da kurdurduğu yönündeki iddialara Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan cevap:

"Hizmet Hareketi parti kurmaz, kurdurmaz!

Farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllünün desteklediği bir sivil toplum hareketinin; bir siyasi parti kurması ya da kurdurması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi mümkün de değildir.

BU İDDİALAR BÜYÜK BİR YALANDAN İBARET

Kasıtlı olarak sık sık gündeme getirilen bu iddialar büyük bir yalandan ibarettir.

Hizmet’e gönül verenler, şiddet ve terör gibi evrensel hukukun reddettiği usullere başvurmayan bütün siyasi hareketlere demokratik bir açıdan saygı ile bakarlar. Nitekim Hizmet’in dini, etnik yapısı, dili farklı pek çok ülkede itibar görmesi onun sivil olma vasfının bir sonucudur.

Gönüllüler Hareketi’nin siyasete yaklaşımı; hukukun üstünlüğü, demokrasi, çoğulculuk, evrensel insan hak ve özgürlükleri, adalet, eşit vatandaşlık, uluslararası hukuka ve anlaşmalara riayet, devletin şeffaflığı ve hesap verebilir olması gibi temel ilkelere dayanır.

Hizmete gönül veren insanlar bu değerlere uygun politikaları izleyen siyasi parti ve/veya adayları sadece ve sadece kendi vicdani kanaatleri ve bireysel tercihleri çerçevesinde destekler.

KİŞİLERİN BİREYSEL TERCİHİ

Öte yandan Câmia’nın kültür havzasından etkilenmiş bir ferdin ‘şahsi tercihi ile’ aktif siyaset yapması son derece tabiidir. Câmia’nın “bir parti kurmayacağı ve herhangi bir partiye angaje olmayacağı” ilkesi ile Hizmete gönül vermiş kişilerin bireysel tercihleriyle aktif siyaset yapabilecek olmaları birbirine karıştırılmamalıdır.

Hizmet Hareketine gönül verenler, Türkiye’nin gerçek bir demokrasiye, şeffaf ve dört başı mamur bir hukuk devletine kavuşmasını can-u gönülden arzu etmektedir.

Gönüllüler Hareketi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil inisiyatif çerçevesine bağlı kalarak her türlü demokratik haklar ve özgürlüklerden yana kararlı tavrını, toplumsal uzlaşmayı esas alarak sürdürecektir."


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

LİSEDE İĞRENÇ OLAY
Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı.

Haberi Oku