Gündem:
CHP ATATÜRK'E MEVLİT OKUTTU!
CHP ATATÜRK'E MEVLİT OKUTTU!

Programa, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Faik Tunay ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı katıldı. Programın sonunda katılımcılara gül suyu ve mevlit şekeri ikram edildi.
      
İhsan Özkes, yaptığı açıklamada, Atatürk'ün her 18 Mart'ta Çanakkale şehitleri için mevlit okuttuğunu ve dünyada ilk kez naklen mevlit yayını yaptırdığını dile getirdi.

Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde mevlit okutarak ruhunu şad etmek istediklerini belirten Özkes, şöyle konuştu:
      
"Bugün, dünyada çok İslam ülkesi var. İslam ülkelerinden sadece Türkiye'nin Atatürk'ü var. Atatürk'ü olmayan İslam dünyasının hali perişan. Onun için her şeye rağmen bugün rahat nefes alabiliyorsak, bugün özgürlüğün, demokrasinin, bir nebze de olsa huzurunu ve güvenini yaşıyorsak bunu önce Allah'a, sonra Atatürk'e borçluyuz. Bugün camilerimizde beş vakit ezan okunabiliyorsa, ibadetlerimizi rahat ve huzur içinde yapabiliyorsak yine bunu önce Allah'a, sonra da ulu önder Atatürk'e borçluyuz. Son yıllarda 10 Kasım'larda, 29 Ekim'lerde, 18 Mart'larda maalesef camilerde Atatürk anılmaz oldu. Biz, bugün Atatürk'e mevlit okutarak camilerimizde de Atatürk'ün anılmış olmasını sağlamış olduk."

Etkinliğin hafta için yapılmasına karşın halkın katılımının yüksek olduğunu ifade eden Özkes, "Bunu artık geleneksel hale getiriyoruz. Geçen sene ilkini yapmıştık burada. Geçen seneden önce de Türkiye'nin hemen her yerinde partili arkadaşlarımız, Atatürk'e mevlit okutuyorlardı ama bunun daha belirgin, daha kamuoyunda etkin bir şekilde olmasını istedik. Allah nefes verdiği sürece bu geleneğimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı. 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku