Gündem:
CHP İSTANBUL'DA KARAYALÇIN TEPKİSİ
CHP İSTANBUL'DA KARAYALÇIN TEPKİSİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir şekilde İstanbul İl Başkanlığı adaylığı önerisi götürdüğü SHP’nin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı “size İstanbul’da ihtiyacım var”diyerek ikna ettiği öğrenildi. Hesaplarını 2015 seçimlerinde milletvekilliği adaylığı için yapan ve olağanüstü kongrede Parti Meclisi’ne aday olmayan Karayalçın’ın Kılıçdaroğlu’nun ricasını geri çevirmediği, teklifi kabul ettiği bildirildi.

2015 seçimlerini partisi açısından “kader seçimi” olarak gören ve cumhurbaşkanlığı adayı belirleme sürecinde de partinin genel eğilimini dikkate almadan kişisel tasarrufunu kullandığı için çok yoğun eleştirilere maruz kalan Kılıçdaroğlu, genel seçime giderken de parti örgütlerinde sürpriz atamalara hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun genel seçime giderken özellikle İstanbul’da belli bir ekibin ismi olmayan ve tüm kesimleri temsil edecek bir yönetim yapısı arayışı içinde olduğu ve parti içindeki çeşitli muhalif kanatların üstünde olabilecek bir “abi” formülünü devreye sokma kararı aldığı belirtiliyor.

Mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e yakın bir isim olması nedeniyle de Kılıçdaroğlu’nun Karayalçın formülünü geliştirdiği ifade ediliyor. Ancak bir kısım partililer Karayalçın'ın da her kesimi kucaklayabileceğine kuşkuyla bakıyor ve eski SHP'lilerle örgütleneceği endişesini taşıyorlar.

Bu gelişmeler çerçevesinde Salıcı’nın en geç aralık ayı başında istifa ettirilmesinin kararlaştırıldığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun Salıcı’yı seçimlerde milletvekili adayı göstereceği de kulislerde dile getirilenler arasında.

SHP Eski Genel Başkanı Karayalçın 

Karayalçın, Erdal İnönü’nün genel başkanlıktan ayrılmasının ardından Eylül 1993’te SHP Genel Başkanlığı’na seçildi. 1993-1995 yılları arasında DYP-SHP Koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. CHP-SHP birleşmesiyle birlikte 1995-2001 yılları arasında CHP’de siyaset yapan Karayalçın, 2001 yılında partiden istifa etti ve Sosyal Demokrat Halk Partisi adıyla yeni bir parti kurdu. Ancak siyasi olarak başarılı olamayan partinin genel başkanlığından ayrılmasının ardından CHP’ye geri döndü.

CHP İstanbul Örgütü'nde yoğun tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun Karayalçın'ı İstanbul için göreve davet etmesi CHP İstanbul örgütünün çok yoğun tepkisine neden oldu. Örgüt içinde kıpırdanmalar başladı. 

Kılıçdaroğlu'nun öngörüsünün aksine Karayalçın'ın herkesi kucaklayamayacağını düşünen partililer, Karayalçın'ın eski SHP'lilerle örgütlenmeye gideceğini ve partide birliği sağlayamayacağını düşünüyorlar.

Kulislerden gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun bu tasarrufuna karşı çıkan partililer 17 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 11.00'de CHP İstanbul İl binası önünde toplanacak ve bir basın açıklamasıyla tepkilerini ortaya koyacaklar.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku