Gündem:
CHP'DE BİR İHRAÇ İSTEMİ DAHA: 'ŞAHİN MENGÜ'

CHP'DE BİR İHRAÇ İSTEMİ DAHA: 'ŞAHİN MENGÜ'


CHP'de bir süredir devam eden yaprak dökümüne bir yenisi ekleniyor.

Ülkenin içinden geçtiği 'hukuk buhranı'nda çok gerekliymiş gibi, CHP'de kıyım devam ediyor.

Kıyım olarak nitelendirilmesinin sebebi ise çok değerli hukukçuların tam da kendilerine ihtiyaç duyulan bu dönemde topun ağzına konmaları.

Malum olduğu üzere ihraç edilmeden istifa etme fırsatı yakalayarak Anadolu Partisi'ni kuran YARSAV eski başkanı Emine Ülker Tarhan ile bu CHP'nin hukukçu kıyımı süreci başlamıştı.

Tarhan'ın istifasından sonra Anayasa hukukçusu, eski dekan, rektör, Prof. Dr. Süheyl Batum'un ihraç edilmesi kamuoyunu sarsmıştı.

Bir diğer ihracı istenen hukukçu milletvekili de Hüseyin Aygün. TBMM Tunceli milletvekili olan Avukat Hüseyin Aygün aynı zamanda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi.

Uzun zaman önce pasifize edilen İsa Gök de aynı Batum gibi bir anayasa hukukçusu ve ihraç edilmese de pasifize edildiğinden elleri kolları bağlı kalmış durumda.

CHP 23. dönem milletvekili Avukat Şahin Mengü'nün de attığı Tweet'ler nedeniyle ihraç istemiyle disipline sevk edildiği öğrenildi.

Şahin Mengü, "Dersim için CHP adına özür diliyorum" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik sert eleştirilerde bulunmuş ve "şerefsiz" demişti.

Mengü'nün bu sözleri üzerine disiplin işlemi başladı ve Mengü'nün dosyası İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü (d. 4 Nisan 1948, İnebolu, Kastamonu, Türkiye), Türk siyasetçidir. Mesleği avukatlıktır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir.

Serbest avukatlık, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

XXIII. Dönem Manisa milletvekilidir.

Evli ve biri CNN-Türk haber spikeri Nevşin Mengü diğeri ise kendisi gibi avukat olan Burak Mengü olmak üzere iki çocuk babasıdır.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku