Gündem:
CHP'den ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

CHP’den ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin özetle şu değerlendirmede bulundu:

ADALET BAKANI HSK BAŞKANLIĞI'NDAN ÇEKİLMELİ

*Adalet Bakanına kesinlikle güvenmiyorum. Geçen gün Bakan'a Meclis’te, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sezgin Baran Korkmaz’ın elbirliğiyle kaçırıldığına ilişkin sözlerini sordum. Ya Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili 4 tane mahkeme kararı var; yurt dışına çıkamaz, mal varlıklarına el konmuştur, kara para aklayıcısı…

*‘Bu kararları Adalet Bakanlığı nasıl kaldırdı ve nasıl kaçırdınız? Siz de müdahil oldunuz mu' dedim. ‘Vallahi ben böyle şeylere karışamam' dedi. Ya Adalet Bakanısın ya! İçişleri Bakanı diyor ki, ‘Adalet Bakanlığı da bu işin içerisinde'. Verilecek cevabın; ‘Ben bu işlere karışamam, ben bu işleri bilmiyorum…' mudur?

*Bilmiyorsan o makamda niye oturuyorsun, neden işgal ediyorsun? Sen aynı zamanda Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun başkanlığını da yapmıyor musun? Suça karışan insanlar varsa, savcılar varsa, hakimler varsa, bununla ilgili gereğini yapması gereken kişi sen değil misin?

*Adalet bir toplumun mayasıdır arkadaşlar. Bir grubun çıkarı, adaletin terazisini bozar ve bu yüzden yasalar, bu yüzden Anayasa tek bir masada hazırlanmaz. Sarayın aklıyla anayasa hazırlanmaz, toplumun tümünün ittifakıyla, görüşleri alınarak yapılır.

NEDEN İPTAL ETTİLER?

*Dün anayasa paketi için son dakikada basın toplantısı yapacak olan AKP iktidarı, basın toplantısını iptal etti. Kimler katıldı, ne yaptılar, neden iptal ettiler? Saray’a gittiler, akıl sormaya ya da saraya onları çağırdı, başka bir şeyleri dikte ettirmeye…*Meclis Başkanı Şentop o toplantıda ne yapıyor? Şentop, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı, siyaset üstü bir makamda oturuyor. AKP’nin anayasa uzmanlığını yapmak, bir Meclis Başkanına yakışıyor mu?

*Ya sen ilkönce kendi görevini yapsana. Buradan sesleniyorum: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir milletvekili darp edildi. Kalp pili vardı, uyutulmak zorunda kaldı. Bununla ilgili tek bir söz söyledin mi? Sen nasıl Meclis Başkanısın!”

ASGARİ ÜCRET, 10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI

Asgari Ücret tespitiyle ilgili çalışmalara da değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'de çalışanların yüzde 50'sinin asgari ücretle çalıştığını belirterek, tespit edilecek rakamın önemine vurgu yaptı.

Özkoç, özetle şöyle konuştu:

*Bakanlık bir anket yapmış, demişler ki ankette: İşveren 7 bin 50 TL olsun demiş, çalışanlar da 7 bin 500 TL olsun demiş. Allah’tan korkun ya! Nerede, kiminle yaptınız bu anketi? Hangi işçi benim başım 7 bin 500 lira olsun dedi, bana yeter dedi.

*Bütün sendikalar, işverenler, iktidar şunu görmeli; Çalışan, alnının teriyle emeğinin karşılığını almayı hak eden herkes, Türkiye’de onurlu yaşayacağı gibi bir ücret almalıdır. Asgari ücret, 10 bin liranın üzerinde olmalı.

*Belirlenecek rakam, 10 bin liranın üzerinde olsa da bu enflasyon karşısında yeterli olacak mı?

*İki üç ay içerisinde eriyecek. Asgari ücret sadece karın doyurmak değildir arkadaşlar. Bunun konut giderleri var, ısınma giderleri var, ulaşım giderleri var, eğitim giderleri var, insanca giyinme giderleri var, toplum içinde yaşayabilmek için asgari harcamalar var.

*Onun için asgari ücreti düşünürken, ‘2023’te enflasyon tek haneli rakamlara inecektir' diyen Recep Tayyip Erdoğan ve onun cumhurbaşkanlığı sisteminin yarattığı enflasyon belasını da göz ardı etmememiz gerekiyor. Refah için bu sistemin muhakkak değişmesi gerekiyor.”

AKP’YE YUMRUKLU SALDIRI YANITI

Engin Özkoç, AKP sözcüsü Ömer Çelik'in, AKP’li Zafer Işık’ın İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yönelik yumruklu saldırısından CHP'yi sorumlu tutan açıklamasına tepki gösterdi.

Özkoç, “Ömer Çelik, ‘darbı yapan AKP, suçlu Cumhuriyet Halk Partisi' demiş. Suçlu CHP'ymiş, neden? Neden suçlu Cumhuriyet Halk Partisi? Hiçbir suçu kabul etmeyen, 20 yıldan beri iktidarda olmalarına rağmen hiçbir başarının altına imza atmayan bu anlayış, tek suçlu olarak muhalefeti gösteriyor. Muhalefet, birlik ve beraberlik içerisinde 6 ay sonraki seçimlerde inşallah bu cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirir, milletin meclisini tekrar itibarlı hale getirir ve çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emekçilerimiz, esnafımız, çiftçimiz hak ettikleri bir hayatı yaşarlar” diye konuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku