Gündem:
CİZRE'DE ATEŞ SÖNMÜYOR! ÖLÜ SAYISI DÖRT OLDU!
CİZRE'DE ATEŞ SÖNMÜYOR! ÖLÜ SAYISI DÖRT OLDU!

Cizre'de geçen 27 Aralık Cumartesi günü, PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri ile HÜDA PAR'lılar arasında çıkan çatışma sonucu, oğlu HÜDA PAR yöneticisi olan Abdullah Deniz ile birlikte Yasin Özer ve Barış Dalmış, yaşamlarını yitirmiş, 5 kişi de yaralanmıştı. 

Yaralılardan durumu ağır olan Zeki Alar, tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası Alar'ın cenazesi, yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı. Cizre Asri Mezarlığı'nda oluşturulan bir platformda dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Alar'ın cenazesi toprağa verildi.

Alar toprağa verildikten sonra Nusaybin yolunu Habur Sınır Kapısı'na bağlayan çevre yoluna çıkan ve yüzleri maskeli bir grup, yolu trafiğe kapatarak, yasadışı gösteri yapmak istedi. Özel harekat timlerinin de aralarında olduğu güvenlik güçleri, yasadışı gösteri düzenlemek isteyen gruba, tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Daha sonra göstericiler ara sokaklara kaçarken, çok sayıda polis de onların ardından sokaklara daldı. Daha sonra yaklaşık 20 dakika süren ağır silah sesleri duyuldu. Yafes Mahallesi'ne çıkan sokak girişlerine hendek kazıldığı için güvenlik güçleri sokaklara giremezken, mahalle çevresinde polis ile göstericiler arasındaki olaylar bir süre devam etti.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku