Gündem:
CUMHURBAŞKANI KADIN HAKLARINA DUYARLI VE MİLLİ OLMALIDIR
CUMHURBAŞKANI KADIN HAKLARINA DUYARLI VE MİLLİ OLMALIDIR

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman kadın haklarına duyarlı ve milli bir Cumhurbaşkanı istediklerini söyledi. Gençlerden sonra kadın örgütleri de nasıl bir Cumhurbaşkanı istediklerini açıkladılar.


Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, yeni seçilecek Cumhurbaşkanının en başta kadın haklarına duyarlı, gayrımilli değil, milli bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini bildirdi. Yeni Cumhurbaşkanının bir parti mensubu gibi değil, bütün Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunun bilinciyle hareket eden birisi olmasını isteyen Arıtman, yeni Cumhurbaşkanının sadakate değil liyakate önem vermesinin önem arzettiğini belirtti.

‘Çankaya Noteri olmayan bir Cumhurbaşkanı’

Yeni seçilecek Cumhurbaşkanı için “Çankaya Noteri olmasın” diyen Arıtman şunları söyledi:

“Bugün Çankaya’da oturan kişi ‘Çankaya Noteri’ diye anılıyor. Bu çok acı bir durum. Bu algının değişmesi lazım. Cumhurbaşkanı Atatürkçü, milletin ve ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana, laik demokratik, tam bağımsız hukuk devletinden yana olmalı. Ancak böyle bir Cumhurbaşkanı toplumdaki gerilimi azaltabilir. Şu anda toplumda çok ciddi bir cepheleşme vardır. Nüfusun yarısından fazlası kendisini dışlanmış, ötekileştirilmiş, yenilmiş hissediyor. Bu algının değişmesi lazım.” Toplumdaki bu cepheleşmeye de Başbakan’ın neden olduğunu kaydeden Arıtman, toplumda bu gerilime neden olan ve hükümetin her yasasını anında onaylayan Erdoğan ile Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmamalarını istedi.






Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku