Gündem:
CUMHURİYET ile HESAPLAŞANLARA KARŞI 'CUMHURİYETÇİ HEKİMLER'
CUMHURİYET ile HESAPLAŞANLARA KARŞI 'CUMHURİYETÇİ HEKİMLER'

24 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak olan İstanbul Tabip Odası yönetimi seçimleri için seçime katılacak olan gruplar artık son çalışmalarını yapıyorlar.
 
"Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak, tahrip etmek ve parçalamak isteyenlere karşı ulusal birliği, toplumsal barışı, Atatürk ilke ve devrimlerini kararlılıkla savunacağız" iddiasını öne çıkaran CUMHURİYETÇİ HEKİMLER Grubu vaatlerini ve aday listelerini içeren seçim broşürlerini yayımladı.

Grup, yayımladıkları broşürde "Tabip Odası’ndan umudunu kesen tüm meslektaşlarımızı mesleki geleceğimiz ve güzel yurdumuz için bir umut odağı yaratmak amacıyla CUMHURİYETÇİ HEKİMLER olarak seçimlere katılmaya ve bu çabaya katkıda bulunmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Broşürlerinde AKP hükûmetinin iktidarı döneminde plansızca ve pervasızca yapılan değişiklikler nedeniyle sağlıkta atılan hesapsız adımlar yüzünden gelinen noktada hekimlerin yaşadıkları sıkıntıların altını madde madde çizen CUMHURİYETÇİ HEKİMLER çözüm yollarını ve öncelikli hedeflerini de açıkça belirtti.

CUMHURİYETÇİ HEKİMLER'in yayımladıkları broşürde yer alan ifadeler aynen şöyle;

Değerli Meslektaşlarımız,

Meslek onurunun zedelenmesine, aşırı ve güvencesiz çalışmaya, emeğimizin ucuzlatılmasına, tıp eğitiminin niteliksizleşmesine karşı CUMHURİYETÇİ HEKİMLER olarak etkin bir meslek örgütü için;

*Hekimlerin her türlü baskı ve şiddetten arındırılmış ortamlarda çalışma güvencesi sağlanması,

*Kamu ve özel sektörde çalışan tüm hekimlerin iş güvencesine sahip olmaları,

*Aile hekimlerinin sayılarının arttırılarak nitelikli hizmet ve eğitim imkânlarının sağlanması,

*Emekli hekimlerin, hak ettikleri onurlu bir yaşam için gelir güvencesine erişmeleri,

*Kamu hastanelerinde randevu süreleri ve çalışma koşullarının hekimliğin gereğine uygun hale getirilmesi,

*Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin haklarının korunması ve ücretlerin ödenmesinin güvence altına alınması,

*Asistan hekim sabit ek ödeme ücretinin iki katına çıkartılması,

*Birinci basamakta çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliklerinin kaldırılması,

*İşyeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıklarının ve ekonomik haklarının yeniden güvence altına alınması,

*Performansa dayalı ücretlendirmeyi, güvenli sağlık hizmeti, eğitim ve denetimi teşvik edecek şekilde yeniden düzenlenmesi,

*Hekimlerin nöbet koşullarının iyileştirilmesi, nöbet ücretlerinin artırılması, nöbet ertesi izin haklarının kullanılması,

*Üniversite hastanelerinin döner sermayelerinin güçlendirilmesi için ücret tarifelerinin verilen hizmetin niteliğine uygun olarak artırılması, İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin tarihi mekânlarının korunarak yerinde yapılandırılması,

*İyi hekimlik koşullarının oluşturulması için uzmanlık dernekleriyle etkin işbirliğinin sağlanması,

*Tıp eğitiminin ülkemizin gereksinimlerine uygun nitelikli hekimler yetiştirmek üzere geliştirilmesi,

*Hekimlerin tamamının mesleğin eşit ve saygın bireyleri olarak eşit ilgi ve destek görmeleri için etkin çaba gösteren bir meslek örgütü oluşturmak öncelikli hedefimizdir. 

Bunu yaparken tüm üyeleri kucaklayan, hekimlik ilkelerini korumayı ve yüceltmeyi önceleyen bir tavır içinde olacağız.

CUMHURİYETÇİ HEKİMLER olarak, hedeflerimize ulaşmak için Tabip Odasının bütün imkân ve kabiliyetini tahsis edecek, hekimleri bu hedefler doğrultusunda, iş yeri ve bölge esasına göre örgütleyerek seferber edeceğiz. 

Kamu hastanelerinde, Döner Sermaye ve İş Güvenliği Kurullarına hekimlerin söz ve karar sahibi olarak katılmaları sağlayacağız. 

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası çerçevesinde, hekimlerin çoğunluğunun meşru gördüğü her türlü mücadele ve müzakere yöntemini etkin olarak kullanacağız.

Tıbbiyeli Hikmetlerin, Tevfik Sağlamların, Refik Saydamların, Hulusi Behçetlerin, Nusret Fişeklerin hekimliğin evrensel değerleri ile ülkemizin ve toplumumuzun yararını birleştiren mirasına sahip çıkacağız.

CUMHURİYETÇİ HEKİMLER olarak, program ve kadromuzu, hekim emeği - güvenli sağlık hizmeti temelinde sizlerin onayına sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti ile hesaplaşmak, tahrip etmek ve parçalamak isteyenlere karşı ulusal birliği, toplumsal barışı, Atatürk ilke ve devrimlerini kararlılıkla savunacağız.

Son yıllarda hepimizi kaygılandıran gelişmeler karşısında karamsarlığa düşerek Tabip Odası’ndan umudunu kesen tüm meslektaşlarımızı mesleki geleceğimiz ve güzel yurdumuz için bir umut odağı yaratmak amacıyla CUMHURİYETÇİ HEKİMLER olarak seçimlere katılmaya ve bu çabaya katkıda bulunmaya çağırıyoruz.


CUMHURİYETÇİ HEKİMLER
www.cumhuriyetcihekimler.org


SEÇİMLE İLGİLİ BİLGİLER

Tarih   : 24 Nisan 2016
Saat    : 09:00 - 17:00
Yer      : Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi
             Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi

TC kimlik numarasını içeren bir kimlikle gelmeniz yeterli olacaktır.
Not: Aidat borcunuz oy kullanmanıza engel değildir.












Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku