Gündem:
EMEKLİ ZAMLARI ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

EMEKLİ ZAMLARI ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

2023 yılına yaklaşıldığı bu günlerde enflasyon oranlarının netleşmesi, asgari ücretin gündeme gelmesi ile konuşulan konulardan biri de emekli ve memura yapılacak zam. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; yapılacak zammın oranı şekillenmeye başladı. Kasım itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 14 zam kesinleşti, memur emeklileri için ise oran toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 15’i geçti. Böylece, aralık ayında sıfır enflasyon çıkması halinde bile en düşük memur emekli aylığı 7 bin liraya, en düşük memur maaşı da 10 bin 500 liraya çıkmış olacak.

EN DÜŞÜĞÜNÜN 4 BİN 200 TL OLMASI BEKLENİYOR

Aralık ayında ise yıllık enflasyonun 5 puan artması, emekli işçi ve Bağ-Kur'lular için yüzde 19'luk bir artışa karşılık gelecek. Aralık ayında yıllık enflasyonun yüzde 73'e ulaşması, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde yüzde 23'lik zammı gündeme getirecek. Bu yıl için 3 bin 500 lira olarak belirlenen en düşük emekli aylıkları da yükselecek. 6 aylık enflasyonun yüzde 20 olarak açıklanması halinde en düşük emekli aylığı 4 bin 200 liraya çıkacak.

Kamuoyunda, memur ve memur emeklilerine ilave zam beklentisi de var. Memur maaşlarına 2022 başında yüzde 2.5 oranında ilave artış yapılmıştı. Bu yöndeki bir ilave zammın bu yıl da devreye girmesi halinde memur ve emekli aylıkları biraz daha yükselmiş olacak.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku