Gündem:
'EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR'

"EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin Genel Kurul'da görüşülmesi sırasında ‘cinsel istismar' suçuyla ilgili şunları söyledi:

“LANETLİYORUM”

* Gündemimizin en başında tüm Türkiye'nin içini yakan çocuk istismarı vakası yer alıyor. Bu olayla ilgili öncelikle bir baba sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak taciz, istismar gibi olayların tümü amasız şartsız br insanlık suçudur, faili kim olursa olsun lanetliyorum. Bir çocuğumuzun temel hakları söz konusu olduğunda elbette tepkisiz kalacak değiliz.

“EN AĞIR CEZA”

* Aile bakanlığımız bu durumun ihbarı ile birlikte, kızımızı hemen koruma altına alarak can güvenliğini temin etmiş, psikososyal desteklerle çalışmalarını sürdürmüştür. ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan da soruşturma başlatılmıştır.

* İsnat edilen suç sabit görüldüğünde, suçluların tümünün en ağır cezayı alacaklarına inancımız tamdır. Bu olayın siyasi malzeme yapılmasına da karşıyız. Mağdurlar, siyasetin aparatı değildir.

* Adil yargılamanın sonucunu beklemeden tarafları yaftalamak, toplumda ayrışma oluşturmak kimseye çıkar sağlamaz. İddia edilen bu insanlık suçunun belli inanç gruplarına yönelik suçlayıcı ifadelerle genellenme de yapılmamalıdır.”

Oktay’ın konuştuğu esnada salondaki AKP milletvekillerinin azlığı ise dikkat çekti

CHP’LİLERDEN ‘YİMPAŞ’ DÖVİZLERİ

Oktay kürsüde konuşurken CHP Milletvekili Ahmet Kaya, üzerinde ‘Yimpaş’ yazan kağıttan yaptığı uçağı Oktay’a gösterdi.
CHP’li vekiller de ‘Yimpaş’ yazan dövizler gösterdi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku