Gündem:
ERDOĞAN'dan EYT MESAJI

ERDOĞAN'dan EYT MESAJI

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Asgari ücret önceki yıla göre yılbaşına göre yüzde yüz yükseldi. Net asgari ücret 2021'e göre 3 kat yılbaşına göre 2 kat artmış oldu.Asgari ücrete kişi başına verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8.507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Geçtiğimiz yıl asgari ücretten alınan gelir ve damga vergilerini de kaldırmıştık. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum.

Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Amacımız yılbaşından önce gündemden çıkarmak. 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyütmektir. Yılbaşından itibaren hızla aşağı inecek enflasyonun yıl sonunda yüzde 30'un altına gerileceğini ümit ediyoruz. Her mücadelemizi milletimizle birlikte verdik. Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku