Gündem:
ERDOĞAN'IN ÖVDÜĞÜ HASTANEDE SKANDAL
ERDOĞAN'IN ÖVDÜĞÜ HASTANEDE SKANDAL

Yakındoğu Üniversitesi Tıp Fakültesinin açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan yapmış ve meclisteki konuşmasında “Tıp Fakültesinin açılışını yaptığımız Yakın Doğu Üniversitesi’nde fiziki mekânlar olarak ben Türkiye’de özel sektörde böyle bir üniversite görmedim, yoktur” demişti.

KONU INTERPOLE BİLDİRİLDİ

Vatan Gazetesi’nden Çağdaş Ulus’un haberine göre; ellerinde deliller olduğunu belirten KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, "YDÜ Hastanesi'nde yasadışı organ nakli ticareti yapıldığına dair bariz deliller var. Başsavcılıktan soruşturma talep ettik. İsrail'den alıcıların, Ukrayna'dan da vericilerin gelerek böbrek nakli yapıldığı iddiasıyla Sağlık Bakanlığı'nın komite kurarak YDÜ hastanesine gitti. Ancak ekibin kontrol yapmasına izin verilmedi. Bu durumun şüpheleri daha da artırdı. İsrail'de organ nakilleri ücretsiz yapılırken nasıl olur da bir İsrailli bunu bizim ülkemizde yapmaya çalıştı. Bu insanın kafasında soru işareti yaratıyor. Konu İnterpol'e de bildirildi” dedi.

HASTANE YALANLADI

Konuyla ilgili Vatan'ın ulaştığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi yetkilileri ise iddiaların yalan olduğunu savunarak şöyle konuştu: "Yapılması planlanan nakiller uluslararası kurallara uygun, etik değerlere bağlı olmasına böyle bir karar alınması kabul edilemez. Talihsiz bur durum. Toplumda yanlış anlaşılmalara neden olacak açıklamalar yapılıyor."

ERDOĞAN ÖVGÜYLE SÖZ ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan 20 Temmuz 2008′de açılışını yaptığı Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve üniversite kampusundan övgü ile söz etmiş ve meclisteki konuşmasında ise “Tıp Fakültesinin açılışını yaptığımız Yakın Doğu Üniversitesi’nde fiziki mekânlar olarak ben Türkiye’de özel sektörde böyle bir üniversite görmedim, yoktur. 17000 öğrencisi var. O da ayrı bir başarı… Bu KKTC’li bir Türkün başardığı gerçekten dev bir projedir… İçerisinde 11 Fakültesi var, 2000 dönümlük bir arazi üzerinde takdire şayan bir kampus oluşturmuş… Şimdi de Tıp Fakültesinin açılışını yaptık… Şimdi Üniversite Hastanesini de oluşturuyor…” demişti.



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku