Gündem:
ETİLER'DEKİ 'KUPON ARSA': 'POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU'
ETİLER'DEKİ 'KUPON ARSA': 'POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU'

İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Bakanlar Kurulu kararı ile kapatıldı. Okul, 32 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor.

İstanbul’un en değerli bölgesinde bulunan arazi ile ilgili tartışmalar 25 Aralık süreci sonrası gündeme gelmişti.

Bakanlar Kurulu’nun bugün Resmi Gazetede yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi: “Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak kurulan İstanbul Etiler Polis Meslek Yüksek Okulunun kapatılması; İçişleri Bakanlığının 10/9/2014 tarihli ve 115967 sayılı yazısı üzerine, 25/4/2001 tarihli ve 4652 sayılı Kanunun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 22/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

RİSKLİ ALAN İLAN EDİLDİ 

Etiler Polis Meslek Okulu’nun arsası riskli bölge ilan edilmişti. 32 bin metrekarelik arazi İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İBB’ye geçmişti. Bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen arazi ticaret merkezi ilan edildi. Arazi için 2.5 emsal inşaat izni verilirken yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış oldu. Söz konusu alan için yükseklik serbest bırakıldı. Yeni imar planında AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi.

TARTIŞMALARA KONU OLDU

Arazi ile ilgili tartışmalar ise 25 Aralık süreci sonrası gündeme geldi. Arsanın, ihale yapılmadan bir şirkete verildiği iddiaları gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, söz konusu iddiaların doğru olmadığını, araziye ait tapularına kendilerinde olduğunu açıklamıştı.

İLK POLİS OKULU 

1909 yılında Yıldız Sarayı'nda 'İlk Polis Okulu' olarak eğitim ve öğretime başlayan okul, faaliyetini 1960'a kadar Yıldız Sarayı'nda, ardından Kayseri'de sürdürdü. 1966'da Etiler'de inşa edilen bugünkü binada öğrenime başladı. 1985'te Polis Koleji'ne dönüştürüldü. 1994'e Polis Akademisi'ne öğrenci yetiştirdi. 1994 yılında ise Polis Okulu olarak tekrar açıldı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku