Gündem:
FUAT AVNİ HAYRÜNNİSA GÜL MÜ?
FUAT AVNİ HAYRÜNNİSA GÜL MÜ?

Tüm Türkiye, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün, "Asıl intifadayı ben başlatacağım" açıklamasını konuşuyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise 'Hayrünnisa Gül Fırtınası' başlıklı bugünkü yazısında"Fuat Avni Hayrünnisa Gül mü?" esprisine yer verdi. Twitter'da yaklaşık 1 milyon takipçiyle fenomen olan Fuat Avni, hükümet içinden verdiği bilgililerle tanınıyor.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısı şöyle:

HAYRÜNNİSA  GÜL'ÜN ASKERLERİYİZ

Bugünlerde şehirlerimizin duvarlarına “Hayrunnisa Gül’ün askerleriyiz” diye sloganlar yazılırsa hiç şaşırmayacağım.

*
Süper laik semtin süper laik kafesinde yan masadan yükselen bir cümle: “Ay vallahi parti kursun, anında üye yazılırım.”

*
Hayrünnisa Hanım’ın “İntifada başlatacağım” demesi üzerine... Sözlüklerde en çok aranan sözcük “intifada” sözcüğü olmuş.

*
FUAT AVNİ Hayrünnisa GÜL OLMASIN?

Bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile MHP’nin “çatı adayı” aramasına, “Ekmek için Ekmeleddin” falan diye zorlama sloganlar üretmesine gerek kalmadı.

“Çatı aday”: Hayrünnisa Gül. Hem sloganları da hazır: “İntifada” ve “28 Şubat’tan
beter”.

*
Hayrunnisa Hanım “Ben üzülmeyeyim diye Abdullah Bey interneti kesiyordu” dedi ya... Sosyal medyada espri anında patlatıldı: “Hükümet üzülmesin diye internet yasasını anında onaylayan Abdullah Bey’in, siz üzülmeyin diye interneti kesmesine
hiç şaşırmadık Hayrunnisa Hanım...”

*
Bir arkadaşım, “Sakın o ‘Fuat Avni’ denilen şahıs, Hayrünnisa Gül olmasın?” dedi. Çok güldüm.

ABDULLAH GÜL NE DÜŞÜNÜYOR?

Yeni işittim: Nargile kafelerinde “Hayrünnisa Hanım hangi gazetecilerin elini sıkmaz” oyunu oynanıyormuş... Listeler, kahkahalar falan gırla imiş.

*
Kulislerde merak edilen bir konu: Bugün yaşananlar, Hayrunnisa Hanım’ın iddia ettiği gibi 28 Şubat’tan beterse... Bugünün Çevik Bir’i kim? Yoksa yoksa... Bizim Abdülkadir Selvi mi?

*
Yine kulislerde yine merak edilen başka bir konu: Abdullah Gül, Hayrünnisa Hanım’ın çıkışını “Helal olsun, benim diyemediklerini dedin” diye mi karşıladı? Yoksa “Ne gerek vardı, başımızı belaya soktun” diye mi karşıladı? 



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku