Gündem:
GÖREVİM, ESAD'I DEĞİL IŞİD'İ DEVİRMEK!
Başkent Washington'da bir konferansta kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Dempsey, "Eminim sözü oraya getirip, bu soruyu da soracaksınız. Bana verilen görev IŞİD ve ben buna odaklanmış durumdayım. Bana verilen görev Suriye rejimini devirmek değil" diye konuştu. Dempsey, IŞİD'i yenmenin kesin çözümünün Sunni Müslümanların, IŞİD'i reddetmelerinden geçtiğini vurguladı.

IŞİD ile mücadelenin yalnızca Irak'ta değil aynı zamanda Suriye'de de yürütülmesi gerektiğinin belirten Dempsey, askeri stratejileri açısından Irak'ın öncelikli olduğunu söyledi. Iraklı yerel güçlerin, koalisyon ülkelerinin de yardımıyla daha da güvenilir bir ortağa dönüştüğünü belirten Dempsey, "Irak'ta bizi tutarlı bir askeri stratejiye götürecek koşulları ayarladık, Ancak Suriye'de bazı koşullar hala olgunlaştırılmadı" diye konuştu.

Dempsey, Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge oluşturma düşüncesine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta da, "Türkiye koalisyon ülkelerinden biri ayrıca NATO üyesi. Bir müttefikin önerisini elbette göz ardı etmiyoruz. Orada çalışan ekiplerimiz var. Böyle bir karar alınırsa, kampanyayı ona göre biçimlendiririz ancak şu an öyle bir durum yok" dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku