Gündem:
GÜNGÖR MENGİ'ye SON GÖREV

GÜNGÖR MENGİ'ye SON GÖREV

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci yazar Güngör Mengi için Alsancak Hocazade Camisi’nde düzenlenen törende, duayen gazetecinin ailesi, siyaset, iş, sanat ve basın dünyasından isimlerin taziyelerini kabul etti.

Güngör Mengi’nin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na gönderildi.

Güngör Mengi kimdir?

Çanakkale Bayramiç’te 1940’ta doğan Güngör Mengi, 1959’da Demokrat İzmir gazetesinde mesleğe başladı. 1964-1971 yılları arasında Yeni Asır gazetesinde haber müdürü olarak görev yapan Mengi, 1971’de Devir gazetesine geçti, yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendi.
Yeniden döndüğü Yeni Asır gazetesinde 1972-1987 yıllarında başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yapan Mengi, daha sonra transfer olduğu Sabah gazetesinde murahhas üyelik, yazarlık ve başyazarlık görevini yürüttü.

Sabah gazetesinden ayrıldıktan sonra 2002’de gazeteci arkadaşlarıyla Vatan gazetesini kuran ve burada başyazar olarak görev yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi Mengi, sürekli basın kartı ve Burhan Felek Ödülü (2011) sahibiydi.


 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku