Gündem:
HALKIN DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR

HALKIN DESTEĞİNİ KAYBEDİYOR

"Son zamanlardaki hareketlerine baktığımızda gereksiz yere gerilimi tırmandırdığını görüyoruz. Seçimleri iptal edebilir."

"PUTİN MANTIKLI HAREKET ETMİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski konuşma yazarı Abbas Galyamov, CNN International'a konuştu. Putin'in davranışlarını "dengesiz" bulduğunu söyledi.

Abbas Galyamov, "Davranışları ne yapacağını bilmediğini gösteriyor. Fiziksel olarak Nisan ve Mayıs'taki halinden daha iyi gözüküyor ancak yaptıklarına baktığımızda hatalarını görüyoruz. Dengesiz ve mantıksız davranıyor. Birini bir yere atadıktan aylar sonra görevden alıyor."

"SAVAŞ DEVAM EDERSE DARBE YAPILABİLİR"

Putin'in halkın desteğini yavaşça kaybettiğini ve seçimleri iptal edebileceğini öne sürdü. Ukrayna savaşının devam etmesi halinde Putin'in darbe tehlikesi altında olduğunu iddia etti.

Galyamov, "Ukrayna'da savaşı kazanmadan oyların çoğunluğunu alamayacağını biliyor. Güçlü olduğunu göstermezse Rusların ona ihtiyacı olmadığı anlaşılır. Sıkıyönetim ilan edip seçimleri iptal edebilir.

Ordu şu an darbe yapamaz ancak bir sene içinde politik durum değiştiğinde ve ortada sevilmeyen bir başkan olduğunda darbe bir olasılık haline geliyor."

Yakın zamanda Putin'in kişisel ordusu olarak da bilinen Wagner paralı askerler grubunun sahibi Prigojin ve Rusya Devlet Başkanı'nın ilişkisi hakkında da yorum yaptı.

"Bir sene önce Prigojin'in Putin'e ihtiyacı vardı. Artık durum tam tersi. Putin'e zafer kazandırabilecek tek kişi o. İlişkisini dengelemeye çalışıyor. Prigojin'e kendi ordusuna inanmadığı için çok güç verdi. Sadece ona güveniyor gibi duruyor."



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku