Gündem:
HATAY ERZİN'DE SEL FELAKETİ
HATAY ERZİN'DE SEL FELAKETİ

Hatay'da şiddetli yağışlar Erzin İlçesi'nde sel felaketine neden oldu.

Erzin çevresinde gece boyu devam eden yağışların ardından sabaha karşı Amanos Dağları'ndan gelen sel ilçede birçok mahallede su baskınlarına neden oldu. 40 bin nüfuslu ilçenin özellikle Ilıca bölgesinde etkili olan selde köprü yıkıldı, pansiyon ve lojmanlarla birçok bina sular altında kaldı.

Saat 06.30 sıralarında marketinde uyurken sel sularına kapılan Osman Başaran'ın cesedi 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Sel sularına kapılan kişileri arama çalışmaları başlatıldı.

Erzin'e, Antakya ve çevre ilçelerden arama kurtarma ekipleriyle sevk edildi, yardım malzemesi yola çıkarıldı.

VALİLİK: 2 ÖLÜ, 4 KAYIP

Erzin İlçesi'nin Ilıca bölgesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selle ilgili Hatay Valiliği açıklama yaptı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada sel sularına kapılanlardan 2 kişinin cesedinin bulunduğu belirtilerek şöyle denildi:

"25 Eylül 2014 Perşembe günü saat 01.00 sıralarında şiddetli yağış nedeni ile İlimiz Erzin ilçesi Başlamış Mahallesi'nde bulunan İçmeler Mevkii'nde sel meydana geldi. Elde edilen ilk bilgilere göre; gece boyu süren yoğun yağış nedeni ile oluşan sele kapılan vatandaşlarımızdan Osman Başaran (59) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının cansız bedenlerine ulaşıldı. Ayrıca pansiyonlar bölgesinde sele kapılarak kayıp olduğu değerlendirilen 4 vatandaşımızın arama-kurtarma çalışmaları, ilimiz AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden takviye olarak gelen ekiplerin de katılımları ile yoğun bir biçimde sürdürülmektedir."

GÖRÜLMEMİŞ BİR SEL FELAKETİ

Erzin Belediye Başkanı Ak Partili Kasım Şimşek ise yaptığı açıklamada sel felaketinin çok büyük olduğunu belirterek, "Gece yaşananlar görülmemiş bir sel felaketi. Kaplıcalardaki vatandaşlarımızdan aldığım ilk bilgilerde 9 kişinin kayıp olduğu söyleniyordu ama net değil. Şu ana kadar bir vatandaşımızın cesedini bulduk. Diğer kayıp vatandaşlarımızı bulabilmek için de arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

1 KİŞİ YARALI OLARAK BULUNDU

Ekipler tarafından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında kayıplardan Neşet Uçan yaralı olarak bulundu. Bölgede 48 yaşındaki Zahide Başaran, 50 yaşındaki Zeki Durak ile kimlikleri belirlenemeyen 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Erzin Kaymakamı Hasan Yaman da sel felaketi sonrası incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

HASSA'DA 3 EV YIKILDI

Sağanak yağış, Hatay'ın Hassa İlçesi'nde de etkili oldu. Bazı ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığı sağanak yağış nedeniyle ilçenin Arpalıuşağı Mahallesi'ndeki 3 kerpiç ev yıkıldı. 

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de dün yaptığı duyuru ile vatandaşları sele karşı uyarmıştı. Meteorolojiden yapılan uyarıda gece saatlerinde Osmaniye'nin Merkez, Toprakkale ve Hasanbeyli, Adana'nın Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş, Hatay'ın Dörtyol, Erzin ve İskenderun ve Gaziantep'in Islahiye ilçelerinde, sabah saatlerinde ise Hatay'ın Merkez, Samandağ, Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış ile beraberinde ani sel ve su baskınlarının beklendiği belirtilmişti.

PANSİYONLARDA KALANLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Sel sularına kapılarak kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ederken, selin yoğun olarak yaşandığı Ilıca bölgesinde bulunan pansiyonlarda kalanlar AFAD ekipleri tarafından tahliye edilmeye başlandı. Çoğunluğunu Suriye ve Gürcistan uyrukluların oluşturduğu tatilciler ellerinde valizlerle pansiyonlardan ayrılırken, sel sularına kapılan kişilerin arasında tatilcilerin de olduğu belirtildi.

SULAR ÇEKİLDİ, FELAKET ORTAYA ÇIKTI

Yağışın durmasının ardından sular çekilmeye başladı ve selin verdiği zarar ortaya çıktı. Sel sularının önüne katıp götürdüğü otomobil, minibüs, pikap gibi birçok araç hurdaya döndü. Sel, birçok ağacı da kökünden söktü ve ilçeyi kaplıcalara bağlayan yollardan birindeki içmeler köprüsü de yıkıldı. İş makineleri yollardaki ağaç ve araçları kaldırmak için çalışmalara başlarken, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. 

'EVLER DERE YATAĞINA YAPILDI'

Felaketi yaşayan vatandaşlar ise, yaşananların evlerin dere yatağına yapılmasından kaynaklandığını belirterek, "Sular gece saat 01.00 gibi tusunami gibi aniden geldi. Evlerin birinci katları suyla doldu. Aşağıya baktığımızda araçlarımızın yerinde olmadığını, suyla akıp gittiğini gördük. Dere yatağına evlerin yapılmasına izin verilmesi nedeniyle bu sel felaketini yaşadık. Bu evler yapılmasaydı bu felaket yaşanmayacaktı" diye konuştu.

Vatandaşlardan Muhammed Gürz de dere yatağının ıslah edilmesi için daha önce yaptığı müracaattan bir sonuç alamadığını öne sürerek, "2012 yılında dere yatağının ıslahı için DSİ'ye dilekçe verdim ama ilgilenen olmadı. Sonra da bu felaket yaşandı" dedi.

METREKAREYE 71,5 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteorolojiden alınan bilgilere göre ise sağanak yağış 3,5 saat sürdü. 19.30'da başlayıp 23.00'e kadar devam eden ve sele neden olan sağanak yağışta metrekareye 71,5 kilogram yağmur düştü. Meteoroloji yetkilileri şu an için bölgede yağış beklenmediğini belirtti.


Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku