Gündem:
HDP'den 'İÇ GÜVENLİK PAKETİ'ne TEPKİ
HDP'den 'İÇ GÜVENLİK PAKETİ'ne TEPKİ

HDP İzmir İl Teşkilatı, hükümet tarafından meclise sunulan 43 maddelik İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıktı. İl binasındaki basın açıklamasına il eş başkanları Mizgin Irgat ve Cavit Uğur katıldı. Parti adına basın açıklamasını okuyan Mizgin Irgat, "Toplum Gezi direnişi ve 6-8 Ekim Kobane direnişi ve olayları gibi meşru eylemlerle AKP hükümetinin baskıcı-otoriter yönetim anlayışına tepki göstermiş ve hak ve özgürlük taleplerini yinelemiştir. Fakat hükümet bu eylemlerin sebebini anlamak ve demokratikleşme yerine, eylemleri nasıl engelleyeceğiyle ilgilenerek baskıyı artırma yolunu tercih etmiştir. Anti demokratik yasalar ile özgürlükleri kısıtlama yoluna gitmiş, kolluğun yetkilerini artırarak otoritesini pekiştirmeye çalışmıştır" dedi.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLER RAFA KALDIRILACAK"

Son olarak İç Güvenlik Paketi ile en temel insan hakları ve özgürlüklerin askıya alınmasına sebep olacak düzenlemelere gidileceğini belirten Irgat, tasarıyla kolluğun yetkilerinin iyice genişletilerek yürütmenin temsilcilerine yargı erkinin görevlerinin verildiğini iddia etti. Tasarının yasalaşmasıyla sıkıyönetim rejiminin olağan hale geleceğini öne süren Irgat, "Tasarıyla kişi hak ve özgürlükleri tamamen rafa kaldırılarak polisin yetkileri sınırsız biçimde artırılmaktadır. Tasarı bu haliyle yasalaştığı takdirde polisin attığı her kurşunu baştan itibaren cezasız bırakacak ve polis cinayetlerinin yasal altyapısını oluşturacaktır. Öyle ki daha İç Güvenlik Paketi yasalaşmadan Diyarbakır'da Abdulkadir Çakmak isimli 17 yaşındaki çocuk polisler tarafından öldürülmüştür. Daha dün Cizre'de 14 yaşında Ümit Kurt isimli bir çocuk daha polis kurşunu ile öldürülmüştür" diye konuştu.

ZAMMI PROTESTO EDECEKLER

Mizgin Irgat ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Ocak 2015'ten itibaren toplu ulaşıma yaptığı zammı da parti olarak 17 Ocak Cumartesi günü belediye binası önünde protesto edeceklerini de duyurdu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

FED FAİZİ KARARINI AÇIKLADI
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

Haberi Oku