Gündem:
HEYKELE OPERASYON: '1 ÖLÜ'
HEYKELE OPERASYON: "1 ÖLÜ"

'Heykel' operasyonunda can kaybı

Heykeli kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine toplanan kalabalık engel olmak isteyince olaylar çıktı. Yaralananların olduğu olaylar sonrasında askerler heykeli kaldırdı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihindeki Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde, bu baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

MAHKEME "SUÇ EŞYASI" DEMİŞTİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

OPERASYON DÜZENLENDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KATBETTİ

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi.

Güvenlik güçleri ile toplanan kalabalık arasında çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İHD'DEN AÇIKLAMA: 4 KURŞUN İSABET ETTİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Mahsum Korkmaz'ın güvenlik güçleri tarafından kaldırılması sırasında çıkan olaylarda ağır yaralanan Mehdi Taşkın, tedavi altına alındığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, doktorlarla yaptıkları görüşmede başından kurşunla yaralanan Mehdi Taşkın'ın ölüm haberini aldıklarını belirterek, "Olayda iki kişi de yaralanmış. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiğini öğrendiğimiz 1 yaralı şu anda hastanede ameliyatta bulunuyor. Diğer yaralının da tedavisi sürüyor" dedi.

DİYARBAKIR-BİNGÖL YOLU KAPALI

Bu arada Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır yönünden Lice'ye gitmek isteyen araçların geçişine izin verilmezken, karayolu üzerinde kontrol noktaları kuruldu.

Lice'de olaylar çıktı: 1 ölü paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku