Gündem:
İNSANLAR BELİRLİ BİR DİN ve MEZHEBE GÖRE ŞEKİLLENMİŞTİR

İNSANLAR BELİRLİ BİR DİN ve MEZHEBE GÖRE ŞEKİLLENMİŞTİR

Gazeteci yazar Erdoğan Aydın, Türkiye'de laikliğin unsurlarının yerine getirilmediğini öne sürerek, "Ülkede yaşayan insanlar belirli bir din ve mezhebe göre şekillenmiştir. Bu laiklik, bize yetmez ve gerçek laiklik değildir. Bu laiklik sadece rejimi ayakta tutar" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi, 'Türkiye'de Laiklik ve Eşit Yurttaşlık' konulu bir panel düzenledi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kişinin katıldığı panelde konuşan Erdoğan Aydın, İslam coğrafyasında laikliğin kurumsallaşamamasının nedeninin Müslüman inançlı iktidarlar olduğunu söyledi. Laikliğin olmadığı bir zeminde, farklı inanma hakkının yok sayıldığı ve bireyin inancını değiştirebilme hakkının elinden alındığını öne süren Aydın, "Laikliğin ciddi bir soruna dönüştüğü dönemde politik ve ekonomik hafızamızı sorgulamamız gerekmektedir" dedi.

Panelin ardından Erdoğan Aydın kitaplarını imzaladı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku