Gündem:
IŞİD, SINIRIMIZDAKİ KÖYÜ ELE GEÇİRDİ
IŞİD, SINIRIMIZDAKİ KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu köyün kontrolünü ele geçiren IŞİD militanları yüksek bir noktaya bayraklarını dikerken, bir grup Suriyeli ise sınıra yakın bir noktaya gelerek Türkiye’ye geçmek istedi.

Karkamış’ın karşısındaki Suriye’nin Halep kentine bağlı Carablus ilçesinin kontrolünü elinde bulunduran IŞİD militanları, Salı günü Karkamış Barajı yakınlarındaki PKK’nın bu ülkedeki uzantısı PYD hakimiyetindeki Zormağara köyünü ele geçirmek için çatışma başlattı. Çatışmalar sırasında yankılanan silah ve patlama sesleri Türkiye tarafında korkuya yol açarken, güvenlik güçleri de zırhlı araçlarla sınır hattında yoğun önlem aldı.


IŞİD KÖYÜ ELE GEÇİRDİ

Üç gün süren çatışmaların ardından gece geç saatlerde Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki köyün kontrolü IŞİD militanlarının eline geçti. Şiddetli çatışmaların ardından hakimiyeti sağlayan IŞİD üyeleri, Türkiye tarafından da görülebilen köyün hakim bir noktasına siyah bayraklarını dikti. Kontrolü ele geçiren IŞİD militanları ile PYD güçlerinin köyün dışındaki bazı bölgelerde ise çatışmaya devam ettiği öğrenilirken, zaman zaman ateşlenen silah sesleri ise Türkiye’den duyulmaya devam ediyor.

SİVİLLER SINIRA GELDİ

Şiddetli çatışmaların ardından IŞİD kontrolüne geçen köyden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 200 kişilik kalabalığın ise sabah saatlerinde sınır noktasındaki Karkamış Barajı kenarına geldiği görüldü. Suriyeli siviller, sınır hattında zırhlı araçlar ile ve elleri tetikte bekleyen askerlere, Türkiye’ye geçmek istediklerini söyledi. Suriyelilerin sığınma taleplerini yetkililere ileten askerlerin, sınır hattındaki güvenlik önlemi ise sürüyor.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku