Gündem:
'IŞİD YABANCI SAVAŞÇI, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ'
"TERÖRE TÜRKİYE’NİN HASSASİYETİ DEVAM EDİYOR"

"Konuyla ilgili Sayın Kerry zaten açıklamaları yaptı"

Katar yolculuğu öncesinde IŞİD terör örgütü konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”Türkiye’nin teröre karşı tutumu bellidir, Türkiye’nin teröre karşı taviz vermesi mümkün değildir” dedi. Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ziyaretiyle ilgili olarak da, "Konuyla ilgili olarak Sayın Kerry açıklamalar yaptı. Yani bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerimizin bir ifadesiydi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi bir ziyarette bulunmak üzere eşi Emine Erdoğan, bazı bakanların da aralarında yer aldığı bir heyetle Katar’a gitti. Özel TC-TUR adlı uçakla saat 15.00’da Katar’a giden Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer ilgililer tarafından uğurladı.

"GEREK YABANCI SAVAŞÇILAR, GEREKSE ÜLKEMİZDEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI"

Katar yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın mensuplarının Amerikan Dışişleri Bakanı'nın ziyaretiyle ilgili olarak, "Ziyaretin ana gündem maddesi Başkan Obama'nın IŞİD planıydı. Sizin bu ziyaret ve Başkanın IŞİD konusundaki planıyla ilgili değerlendirmeniz nedir?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

“Konuyla ilgili olarak Sayın Kerry açıklamalar yaptı. Yani bu açıklamalar bizim müşterek görüşmelerimizin bir ifadesiydi. Bizim bu konudaki yaklaşımımız bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye’nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Bu konuda ülkemizde de belli terör örgütleriyle bir mücadelemiz var Ama bölgede de birçok terör örgütünün farkındayız bunlara karşı da özellikle Türkiye olarak hassasiyetlerimiz devam ediyor. Gerek yabancı savaşçılar konusunda olsun gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun bütün bunlardaki hasiyetimizi devam ettireceğimiz özellikle müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız ve dayanışmamız gerek ulusal gerekse uluslararası bazda devam edecektir. Bildiğiniz gibi daha önce de Yunanistan’la da böyle gelişme oldu. Dayanışma neticesinde birçok olumlu sonuçlar aldık. Bölgede de Suriye olsun Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, Pakistan’dan Afganistan’a tüm bu bölgede istihbarı noktadaki bilgi paylaşımı olsun dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye ve ırak’taki bu son gelişmelerde NATO zirvesinde gerek Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetimizi paylaşarak bu görüşmeleri yaptık. Burada atacağımız adımlar özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkar yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Türkiye’nin törere karşı tutumum bellidir bundan taviz vermesi mümkün değildir” dedi. 

"KATAR’LA İLİŞKİLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyaretiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Değerli dostum Katar Emiri Al Sani ve katarlı diğer yetkililer ile görüşmelerde bulunmak üzere Katar’a gidiyoruz. Katar’la bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilirimize gelince de ikili ilişkilerimizde Türkiye-Katar arasında son yıllarda çok ciddi olumlu gelişmeler var bunlarda artarak devam ediyor. Bölgede kaygı verici gelişmelere gelince de bunların aşılması noktasında da barış ve istikrarın korunması hususunda yine katarla konulara yaklaşımlarımız aynı. Katar ve diğer körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi stratejik açıdan da değerlendiriyoruz. Bu konularda hassasiyetlerimiz var. Körfezin güvenliği ve istikrarı Türkiye’mizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor. Katar emiri aziz dostum Al Sani, 4 kez ülkemizi ziyaret etti. En son bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde ülkemizdeydi. Ülkemiz gibi bölgede ciddi bir ekonomik gelişme ve kalkınma hamlesi içerisinde olan Katar’la ilişkilerimiz bundan sonraki süreçte de aynı ciddiyetle devam edecektir. 2022 Dünya Futbol Şampiyonası Katar’da yapılacak ve bu şampiyona öncesinde alt ve üst yapı çalışmalarında Türk firmaların orada alabilecekleri işler stadyum olsun, metro olsun, tüm bunlarda Türk mütahitlerine olan güvenleri de bu süreçte orada girişimci ve yüklenici firma olarak Türk firmalarının önünü açacaktır.”


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku