Gündem:
İSTANBUL'a FIRTINA UYARISI

İSTANBUL’a FIRTINA UYARISI

İBB AKOM verilerine göre İstanbul hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.  Sistemin etkisi ile rüzgârın; cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren lodos yönünden 40-60 km, pazar saat 01.00'dan  itibaren ise karayelden 50-80 km hızla esmesi bekleniyor. Rüzgarın, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde saatte 90-110 km hızla etkili olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, KUVVETLİ SAĞANAK GELİYOR

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda 8-10 derecelik ani düşüş  yaşanması bekleniyor.  Kuvvetli sağanak yağmur, cumartesi 06.00 ile pazar 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın cumartesi 10.00 ile pazar 20.00 arası esmesi öngörülüyor. Fırtına ile birlikte kış değerlerine gerileyen sıcaklıklar nedeni ile 2 gün boyunca il genelinde kuvvetli sağanak ile metrekareye 40-60 kg yağmur geçişi yaşanacak. Yağışların, fırtınanın etkili olduğu kuzey bölgelerde metrekarede 80-100 kg'ın üzerine çıkması bekleniyor.

VALİLİKTEN TURUNCU KODLU YAĞIŞ UYARISI

İstanbul Valiliği, yarın başlayarak pazar günü öğle saatlerine kadar devam edecek kuvvetli yağışla ilgili uyarıda bulundu. Valilikten, turuncu kodla yapılan uyarıda “Meteoroloji’den alınan bilgilere göre; İstanbul’da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

VATANDAŞLAR UYARILDI

İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek. Vatandaşlar da ağaç ve direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ile fırtına nedeniyle toplu ulaşımında yaşanabilecek aksaklıklara karşı uyarıldı.

METEOROLOJİ: ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, Marmara Bölgesinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova) beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanakların, yarın günün ilk saatlerinden itibaren Trakya kesimi ile sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Kuvvetli yağışların yarın, akşam saatlerinde, Yalova’da gece saatlerinde, İstanbul’da ise pazar günü, öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği bildirildi. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

AFAD’DAN İSTANBUL İÇİN SMS’Lİ UYARI

AFAD, İstanbul’da yarın beklenen sağanak yağış ve fırtına için kentte yaşayan vatandaşlara bilgilendirme mesajı gönderdi. AFAD’ın mesajında “Meteoroloji’ye göre İstanbul’da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun” denildi.

BATI KARADENİZ’DEKİ İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Bolu, Düzce, Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yarın öğleden sonra kuvvetli yağış, 150 metre üzeri rakımlı yerlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

FERİBOT SEFERLERİNE ‘FIRTINA’ ENGELİ

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi’ndeki olumsuz hava şartları nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçesine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den saat 05.00, Gökçeada’dan ise saat 07.00 seferleri yapılamayacak. Geyikli-Bozcaada hattında ise Bozcaada’dan saat 07.00, 10.00 ve 14.00, Geyikli’den ise saat 08.00, 11.00 ve 15.00 seferleri iptal edildi.

İÇ ANADOLU VE AKDENİZ BÖLGELERİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu Bölgesi’nde yarın beklenen ve öğle saatlerinde Eskişehir ile akşam saatlerinden itibaren genelinde kuvvetli olacağı tahmin edilen sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanağın, 19 Kasım Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi’nde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın ise yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya, akşam saatlerinden itibaren Isparta, Burdur, Mersin, Adana, gece saatlerinden itibaren ise Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli olması öngörülüyor. Yağışların 2000 metre üzeri rakımlı yerlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağış nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, hortum riski, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku