Gündem:
İSTANBUL'DA HAVA FELAKET! VE DEVAM EDECEK!
İSTANBUL'DA HAVA FELAKET! VE DEVAM EDECEK!

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada bugün Marmara'da görülecek yağışların; Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik il geneli ile Kırklareli'nin kıyı ve Çanakkale'nin kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji, meydana gelebilecek su baskını, ani sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Eskişehir'de OSB'yi sel bastı, işçiler mahsur kaldı, onlarca araç sürüklendi.

İSTANBUL’DA SABAHA KARŞI YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İstanbul'un bazı bölgelerinde saat 05.00 sıralarında yağmur etkili oldu.

Sabaha karşı başlayan sağanak yağış sırasında, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde bulunan vatandaşlar yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak yağmurdan korunurken, bazıları ise çevredeki iş yerlerinin tentelerine ve otobüs duraklarına sığındı.

Yağmur nedeniyle yollarda da kısa sürede su birikintileri oluştu; D-100 Karayolu’ndaki sürücüler de araçlarının dörtlülerini yakarak ilerledi.

GAZİOSMANPAŞA’DA İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi, Fatih Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Dün öğleden sonra etkili olan yağış sonrasında yaşanan su baskınında iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi. İş yeri sahipleri su baskının yolun karşı tarafında bulunan metro inşaatı nedeniyle meydana geldiğini iddia etti.

İş yerlerinin bodrum katlarına dolan su, çalışanlar tarafından ve dükkan sahiplerinin getirdiği motorlarla tahliye edilmeye çalışıldı. Su tahliye çalışmaları çalışanların cep telefonu kameraları tarafından da görüntülendi.

Yaklaşık 50 bin liralık zararı olduğunu belirten Sedat Karayazı, "Akşam üzeri iş yerinin bodrumuna su dolmaya başladı. Biz tahliye etmeye başladık; ancak başarılı olamadık. Metro inşaatı nedeniyle sanırım kanalizasyon bağlantıları yapılmamış. Pis su işyerlerimize doldu. Birçok esnaf mağdur olduk. Benim yaklaşık 50 bin liralık zararım var" şeklinde konuştu.




İBB'DEN BU İLÇELERE UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışla ilgili açıklama yaptı.

"İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan yağmur, dün gece yarısı itibariyle yer yer etkisini artırarak devam etmiştir. Yağış özellikle Boğaz çevresi ve Avrupa yakasında etkili olmuştur. Sarıyer, Kâğıthane, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Esenler, Bahçelievler, Silivri ve Çatalca yağıştan en çok etkilenen ilçelerdir" denildi.

126 SU BİRİKİNTİSİ  MÜRACAATI GELDİ

Gece boyunca yağan yağmur nedeniyle önemli bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Yağış nedeniyle İBB Birimlerine 126 su birikintisi  müracaatı geldi.  AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ gelen ihbarlar doğrultusunda su tahliyesi çalışmalarını yaptı. İBB Birimleri 1660 personel, 779  araç/ iş makinesi, 325 motopomp, 384 dalgıç pompa ile olası olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor" ifadeleri yeraldı.

TAŞKIN VE GÖLLENMEYE DİKKAT

Yağışların  bir saat içinde kuzeyden güneye doğru şiddetini artırarak il genelinde etkili olması, yarın sabah saatlerine kadar da etkisini devam ettirmesi beklendiği kaydedilen açıklamada, "Tahminlere göre özellikle Istırancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerinde ise kuvvetli yağacağı; taşkın ve göllenme hadiselerinin yaşanabileceği tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklamada bölgelerde kaydedilen yağış değerleri de şu şekilde verildi;

Çatalca     60 kg
Kâğıthane 44 kg
Terkos      28 kg
Silivri        27 kg
Hadımköy 20 kg
Başakşehir 15 kg
Aksaray    25 kg

BALIKESİR'DE SEL SUYUNA KAPILAN KADIN KAYBOLDU

Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Asmalıdere Mahallesi’nde dün sabah yağan şiddetli yağışın ardından evinin önünde bulunan ahırın yağmur suyuyla dolması üzerine içerde bulunan hayvanları kurtarmak için ahıra girmeye çalışan 55 yaşındaki Pakize Kalfalı, sel suyuna kapılıp kayboldu. Başta AFAD olmak üzere Gönen ve Balıkesir’den gelen kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Akşam saat 20.00’de havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına ara verildi. Kalfalı’yı arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlanacağı öğrenildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
JUDge 10 yıl önce

uyarılarınıza dikkat ediyorum...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku