Gündem:
İYİ KADIN'lar KOLLARI SIVADI

İYİ KADIN'lar KOLLARI SIVADI

İYİ Parti Ataşehir Kadın Politikalarının düzenlemiş olduğu tanıtım programına; İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İl Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Önal, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İlçe Sekreteri Şebnem Tonka, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Vergül Tan, Medya İlişkileri Başkanı Hüzün Yücel, İlçe Teşkilat Başkanı Muzaffer Çavlak, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Şenay Öztürk, Toplumsal Politikalar Başkanı Bülent Soyiğit, Elsanatları öğretmeni Fulya Akkaya, Keçe İşleri Öğretmeni Nadide Güldalı, basın mensupları katılım sağladı.

"BİZ İYİ KADINLAR OLARAK KIZ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ"

İYİ Parti Ataşehir Kadın Politikaları Başkanı Vergül Tan yapmış olduğu konuşmasında, ülkenin kalkınmasında ve güçlü toplumlar oluşturulmasında kadınların desteklenmesinin çok önemli ve gerekli olduğunu belirterek; “Kadınların mevcut becerileriyle üretebilecekleri, talep görecek yeni ürünler geliştirmek, ekonomik olanakları araştırarak iş fikri geliştirmek ve ortak işler kurmaları için eğitim ve öğrenme desteği verilmesi gerekmektedir.

El sanatları dalında eğitmenlerimiz, Fulya Akkaya ve keçe işleri yapımıyla ilgili Nadide Güldalı ile birlikte kadınlarımıza ürün desteği vererek, becerileri doğrultusunda hediyelik eşya ve ev tekstili ürünlerini yapmalarını sağlayarak, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında satış yapmalarına olanak sağlayan kermeslerle destek vereceğiz. Bu etkinliklere Genel Başkanımız ve Kadın Yöneticilerimizin katılımın sağlamak için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Ataşehir İYİ Kadınları olarak amacımız, kapı kapı dolaşıp kahve dağıtmak yerine, kadınlarımızla birlikte üretip onların ekonomisine katkı sağlayacak adımları atmak hedeflerimiz arasındadır. Kadınların sosyal alana çıkabilmeleri, ekonomik girişimleri başlatabilmeleri için bilgi ve becerilerini artırmak ve yerel yönetimlerle diyaloglarını güçlendirmek için bahsettiğimiz alanlarda kapasite geliştirme ve eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan İstanbul Milletvekilimiz Nimet Özdemir'e, İl Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Önal'a, İlçe Başkanımız Bora Yörükoğluna ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu’da İlçe Kadın Politikaları Başkanlığının başlatmış olduğu çalışmaya sonuna kadar destek olduklarını ve bu sayede evde oturan kadınların kendi ürettikleri el emekleriyle ev ekonomisine katkı sunacaklarını, kendilerine güvenlerinin artacağını belirtti.

“TÜRK KADINI BEŞİĞİDE SALLAR, DÜNYAYI DA SALLAR”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, kadınların üretmeyi sevdiğini ve keyif aldığını belirterek; “ Biz kadınlar para istemektense kazanmayı daha çok seviyoruz. Sizlerde başlatmış olduğunuz bu çalışmayla balık vermeyip balık tutmayı öğretiyorsunuz. Türk kadınları beşiği de sallar dünyayı da sallar. Bizler dünyayı sallayacak çocuklar yetiştireceğiz. Şuan Türk kadınları ekonomik olarak zor durumda. Biz kadınlar çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığımız zaman mutsuz oluyoruz. Çocuklarımız şuan ki koşullarda iyi beslenemiyor, iyi eğitim alamıyor. Okul bitirdikten sonra istedikleri işlerde çalışamıyor.

Sizlerin yaptığı iş çok kıymetli. Üretmek sadece para kazanmak değil, arkamızdan gelen nesillere de örnek olmaktır. Üreterek çalışarak bu düzeni değiştireceğiz. Biz kadınlar 6284’ten ve İstanbul Sözleşmesinden asla vazgeçmeyeceğiz.  Biz kadınlara destek olan, kadınların gücünü ortaya çıkartmaya çalışan bir partiyiz. Sizlerde yapmış olduğunuz çalışmalarla bunu yerine getiriyorsunuz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazete ATAŞEHİR

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku