Gündem:
İYİ PARTİ'de KURULTAY KARARI

İYİ PARTİ’de KURULTAY KARARI

Altılı masadaki çalkantılı dönem, ardından seçim sonuçları gündemdeyken, İYİ Parti'den kurultay kararı geldi.

İlçe ve il kongrelerini seçim öncesinde tamamlayan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener teşkilatlara bir yazı göndererek 3. Olağan Kurultay’ın 24-25 Haziran'da yapılacağını duyurdu. Kurultayda Genel Başkan, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu organlarının seçimi ve tüzük değişikliği yapılacak.

14 Mayıs seçim sonuçları ile birlikte 2. tur cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yapılacak olan 3. Olağan Kongre’de neler yaşanacağı, Akşener'in karşısına bir genel başkan adayı çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

Kulislerde en çok konuşulan isim Koray Aydın. Aydın, 14 Mayıs sonrası yapılan ilk Başkanlık Divanı Toplantısı’na katılmadı, edinilen bilgilere göre diğer divan üyelerine Koray Aydın'ın babası hasta olduğu için toplantıya gitmediği duyuruldu.

Aydın'ın Akşener'e karşı genel başkanlık yarışına girip girmeyeceği henüz net değil ama seçim sonuçları 28 Mayıs sonrası kapsamlı şekilde tartışılacak. Genel başkana hatalarının söyleneceği sonuç ile ilgili birçok eleştirinin yapılacağı, bol tartışmalı geçebileceği parti kulislerinde konuşuluyor. Ancak partideki genel görüş, 1 ay içinde kurultay kazanacak bir sonucu, delege nezdinde almanın zor olacağı, dolayısıyla Akşener'e rakip çıkmasının kolay olmadığı yönünde.

Mart 2024'teki yerel seçime de işaret edilerek, "Dar bir takvim var, kongre süreci bu yüzden Akşener açısından sorunsuz aşılabilir." yorumları da yapılıyor.

Eğer seçimin 2. turundan da sonuç alınamazsa İYİ Parti’deki genel hava, Akşener'in yeni süreçte İYİ Parti’nin kendi ayakları üzerinde yola devam edeceğini açıklaması. İYİ Parti’nin Millet İttifakı’ndan ayrılması yönünde.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku