Gündem:
İYİ PARTİ'de SULAR DURULMUYOR

İYİ PARTİ’de SULAR DURULMUYOR

İYİ Parti’de son günlerde sular durulmuyor. İhraç edilmesi için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve ailesine yönelik iddiaları gündemde. O tartışmada ve İYİ Parti cephesinde gelinen son durum ne? 

BU TARTIŞMA NASIL BAŞLAMIŞTI?

İYİ Parti’nin mali işlerinden sorumlu olan Ümit Dikbayır, yaptığı açıklama ile dikkat çekmişti. Tüm tartışma aslında böyle başlamıştı. Dikbayır, görevi bıraktığında partinin kasasında 132 milyon TL olduğunu söyledi. Kayıp para tartışması başladı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in de aynı zamanda ailesinin ve özel kaleminin hesaplarının incelendiği iddiası da gündemdeydi. Akşener bu iddiayı dile getirdi ancak hiçbir zaman isim vermemişti. İddiaların odağındaki isim de Ümit Dikbayır oldu.

Dikbayır, sonrasında partiden tedbirli kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Disiplin Kurulu’da geçtiğimiz günlerde toplandı ve tedbirine karar verdi. Ümit Dikbayır’ın önümüzdeki günlerde savunması alınacak.
Ancak Dikbayır bu durum öncesinde medya aracılığıyla önemli ve dikkat çeken mesajlar veriyor.

İlk olarak bir televizyon programında konuşan Dikbayır, ‘Seçim kampanyasını Akşener’in oğlu yönetti’ ifadelerini kullandı ve sonrasında Akşener’e 2 gün önce Çanakkale’deki programında o iddialar soruldu. Akşener, “Çok üzüldüğümü ifade ediyorum, hukuk açısından daha ayrıntılı bir cümle kurmak mümkün değil” dedi.

İhraç sürecini işaret etti ve ‘Edep, haya, ahlak duygusu siyasette önemli’ ifadelerini kullandı.

Bugün Ümit Dikbayır bir gazeteye konuştu ve Akşener'in o sözlerine cevap vererek ‘Doğru söylüyor, bence siyaset aynen öyle yapılmalı. Yalanlı, iftirayla, kumpasla yapılmamalı. Çok doğru söylemiş. Keşke söylemden çok uygulayabilselerdi’ ifadelerini kullandı.

Dikbayır, aynı zamanda yeni iddiaları ortaya attı. Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in 4 yıldır partinin içişlerine müdahil olduğunu belirterek, Fatih Akşener'in genel merkezin ana binasında çalışma ofisi ve sekreteri olduğunu, Akşener’in partiyi kongreye götürüp rahatlatması gerektiğini’ söyledi.

Karşılıklı açıklamalarla İYİ Parti'deki bu gerilim biraz daha devam edecek gibi görülüyor. Önümüzdeki günlerde gözler Dikbayır’ın İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu’nda savunması alınması ve ihraç olup olmayacağında olacak.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku