Gündem:
MECLİS'in SON ŞANSI
MECLİS'in SON ŞANSI

Balyoz Davası’na tepki olarak Donanma Komutanlığı görevinden istifa eden Oramiral Nusret Güner, TBMM’nin Laik ve Atatürkçü bir Cumhurbaşkanı adayı gösterememesi durumunda artık Türk milletini temsil edemeyeceğini söyledi.

Aydınlık’a konuşan Güner, sadece CHP ve MHP milletvekillerine değil, Meclis’te bulunan milletvekillerinin tamamına seslendiğini belirterek, “Ey 550 milletvekili, Atatürkçü bir lider gösteremiyorsanız siz bizi temsil etmiyorsunuz” dedi.

‘CHP VE MHP LİDERLERİ ENGEL’

Kemal Derviş’in zamanında MHP-DSP koalisyonunu yıktığı gibi şimdi de küresel güçlerin istekleri doğrultusunda görevlendirildiğini savunan Güner, “Örneğin Onur Öymen neden önerilmiyor? Muhalefet iktidarı eleştiriyor ‘Sadece el kaldırıp indiriyorlar’ diye. Kendileri de aynı şeyi yapıyor. İnsan bir sonuca ulaşmak için tartışır. Ben bunun için muhalefet de yandaştır diyorum. Küresel güçlere yandaş” diye konuştu.

Nusret Güner, şöyle devam etti: “Ekmedeleddin Bey’i tanımıyorum. Ama çok açıktır ki bu şahıs cumhurbaşkanlığına İslami kimliğiyle adaydır. Böyle bir aday olabilir ama Atatürkçü, laik bir aday gösterilmemesi kabul edilemez.

Laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir aday istiyoruz. CHP ve MHP liderleri bu adayı engelliyor. Bu kabul edilemez.”

CHP’nin bazı kesimlerce yaratılan “Atatürkçü aday kazanamaz” algısını bir tarafa bırakarak üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Nusret Güner, “Önemli olan onurlu olmaktır. Buna şerefli muhalefet denilir” ifadesini kullandı.

Emine Dölek


Aydınlık Gazetesi
Anahtar Kelimeler
MECLİSin SON ŞANSI
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ÖZEL, BAHÇELİ''yi ZİYARET EDECEK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Haberi Oku