Gündem:
MECLİS'te YENİ DÖNEM

MECLİS’te YENİ DÖNEM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama dönemine başladı. Yasama çalışmalarına 15 Temmuz'da ara veren TBMM Genel Kurulu, 25 Temmuz ve 8 Ağustos'taki olağanüstü toplanmıştı. TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. TBMM'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılında milletvekillerine hitap etti.

TBMM yeni yasama yılına bugün başlıyor. 1 Ekim TBMM açılış konuşması da büyük bir dikkatle takip ediliyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurula takdim edecek, ardından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek. Peki, TBMM 1 Ekim saat kaçta açıklanacak? 

1 EKİM TBMM AÇILIŞ KONUŞMASI YAPILDI

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 2. Yasama Yılı için bugün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. TBMM'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılında milletvekillerine hitap etti. Bu sabah Ankara'da meydana gelen terör saldırısı girişimine tepki gösteren Erdoğan, "İki caninin etkisiz hale getirildiği eylem terörün son çırpınışları. Vatandaşın güvenliğine kasteden alçaklar emellerine ulaşamadı asla da ulaşamayacak." dedi. Siyasi partilere dönük yeni anayasa çağrısını yenileyen Erdoğan, "Türkiye toplumun gerisinde kalan değil toplumun ufkunu açan anayasayı hak ediyor. Görevimiz yeni ve sivil bir anayasa" ifadelerini kullandı.

SİVİL ANAYASA

Yeni dönemde milyonca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler için mesai yapılacak. emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler teker teker hayata geçirilecek. Meclis'in bu dönem en önemli mesaisi ise yeni ve sivil anayasa olacak...

İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak...

Aile Bankasından gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Başörtüsüne anayasal güvenceye ilişkin düzenleme ile yeni ve Sivil Anayasa için de ayrı bir çalışma takvimi belirlenecek. Ak Parti ve MHP, Anayasanın Meclis'ten uzlaşmayla çıkması için muhalefetin desteğini isteyecek.

6'ya yükselen siyasi parti grubu nedeniyle bazı günler Meclis'te ziyaretçi sayısı 15 bini geçiyor.

Bu nedenle yeni dönemde Meclis ve çevresi bin 167 kamera ile gece gündüz izlenirken güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Hafize Gaye Erkan Meclis’e hazırlanıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu’na göre, Başkan’ın Banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu bilgilendirmesi gerekiyor.

Olağan Meclis buluşması bu kez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim’de toplanacak komisyonda gerçekleşecek. Milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek Erkan’ın burada küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor.
Merkez Bankası Başkanı’nın sunumunda ayrıca son dönemde alınan faiz ve kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin kararlar sonrasında yaşanan gelişmelere de değineceğine yönelik tahminler yapılıyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre Erkan’ın komisyona, TBMM’ye gelmesi planlanan Merkez Bankası’yla ilgili yasal düzenlemeler hakkında da bilgi vermesi de planlanıyor.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
TBMMRecep Tayyip Erdoğan
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku