Gündem:
OKTAY'dan İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

OKTAY’dan İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararını değerlendirdi.

“GÜNDEM İNŞA ETME”

Meclis'te 2023 bütçe görüşmelerinde eleştirilere cevap veren Oktay, tartışılan mahkeme kararıyla ilgili şunları söyledi:

* “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili gündemde olan yargı kararına yönelik tartışmalara değinerek başlamak isterim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden, gerek kamuoyunda gerekse Meclis'te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük.

“YARGI KARARI KESİNLEŞMEDİ”

* Yargısal süreçler devam etmektedir. Yani karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme, ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir.

“SİYASİ AKILSIZLIK”

* Mahkeme kararlarının arkasında ‘siyasi akıl' aramak, ‘siyasal akılsızlığın' ta kendisidir. Bugüne kadarki safahatı ve bundan sonraki süreci açıkça ortada olan bir konuyu, mitinglerle, ateşli beyanatlarla, asıl bağlamından kopartılmış çıkarsamalarla gündeme getirmek, niyetin başka olduğunun ifadesidir. Bu konuda mağduriyet edebiyatı yapanları, yine bu kürsüde ‘biz mağduriyet edebiyatı yapmayız' diye haykıran muhalefet milletvekillerine havale ediyorum.

“MUHALEFETİN KAVGASI”

* Siyasette söz millete karşı söylenir, milletin iradesi muhatap alınır. Muhalefetin kendi içindeki Cumhurbaşkanı adaylığı kavgasına, bu mahkeme kararının alet edilmesi trajikomik bir görüntüdür. Mağduriyet ve siyasi oyun arıyorsanız kendi içinizdeki hizipleşmelere bakın sorumluları bulmak için… Hele hele adaylık kavgasının Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik kirli bir kampanya üzerinden yürütülmeye kalkılması, en hafif ifadesiyle, bunu yapanların kendi kifayetsizliklerini ikrarıdır.

“MAHKEME KARARINA İHTİYAÇ YOK”

* Cumhurbaşkanımızın, bugüne kadarki tüm seçimlerde olduğu gibi, bu seçimde de siyasi rakiplerini yenmek için mahkeme kararına ihtiyacı yoktur. Cumhurbaşkanımız mücadelesini siyaset meydanında verir, desteği milletten ister, neticeyi sandıktan alır! Kendine güvenenleri, herhangi bir bahaneye sarılmadan delikanlıca adaylığını ilan edip meydana çıkmaya çağırıyoruz! Gerisi laf-ı güzaftır. Milletimizin de bu laflara karnı toktur.

“BAKANLAR EMİR ERİ DEĞİL”

* Karşısında emir eri görmek isteyenlere bir kez daha hatırlatmak isterim ki: yürütmenin temsilcileri olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlar muhalefetin emir eri değildir. Bakanlar 657'ye tabi bürokrat değil, siyasidirler. Yani, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve şahsıma yönelik eleştirilere aynı rahatlıkla cevabımızı alacaksınız.

ÇOCUK İSTİSMARI

* Küçük yaşta evlilikle ilgili Diyanet İşleri’nin veya Diyanet İşleri Başkanı’nın net ifadesi olmadığı ifadeleri kullanıldı. Bugün cumaya giden ve hutbeyi dinleyen herkes Diyanet İşleri Başkanlığı’nın erken yaşta çocukların evlendirilmesinin İslam dışı olduğunu ifade ettiğine açıkça şahit olmuştur.

* PKK/YPG terör örgütüne karşı 19 Kasım’da başlatılan Pençe-Kılıç Harekatı dahil sınır ötesi operasyonlarla Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde son dönemin en büyük, en kapsamlı ve en etkili kara/hava operasyonları icra edildi.”
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku