Gündem:
OPERASYON 'O' HÂKİMDE
OPERASYON 'O' HÂKİMDE

'Cemaat' operasyonu Süleyman Aslan'ı tahliye eden hâkimde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 115 kişi hakkındaki arama, yakalama ve el koyma kararını yeni kurulan Sulh Ceza Hâkimliği verdi. Hâkim Hulusi Pur, aynı zamanda 17 Aralık soruşturması kapsamında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar vermişti.

Hâkimler ve savcılar yüksek kurulu  her türlü tutuklama, arama ve el koyma kararı ile bu kararlara itirazları karara bağlayacak olan Sulh Ceza Hâkimlerini 16 Temmuz tarihinde atadı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na 6 Sulh Ceza Hâkimi atandı. Bu hâkimlerin arasında yer alan 2. Sulh Ceza Hâkimi Hulusi Pur, gece başlatılan operasyonun arama, yakalama ve el koyma kararlarına imza attı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun talebi üzerine Hâkim Pur bu kararları aldı.

Hâkim Pur, aynı zamanda 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması kapsamında Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar vermişti.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku