Gündem:
PETROL AKIŞI DURDURULDU

PETROL AKIŞI DURDURULDU

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Başkanı Mesud Barzani, Maraş’ta meydana gelen depreme ilişkin paylaşımda bulundu:

“Türkiye ve Suriye'de bu sabah meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Başkan Neçrivan Barzani, “Düşüncelerim ve dualarım, sabahın erken saatlerinde bölgemizi vuran depremden etkilenenlerle birlikte. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

IKBY Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ise Türkiye’ye deprem nedeniyle petrol akışının durdurulduğunu açıkladı.

Tribaja Deniz Taşımacılığı Ajansı, Suriye ve Türkiye'de meydana gelen depremin ardından Ceyhan petrol limanındaki çalışmaların askıya alındığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında "Türkiye ve Suriye’deki depremler nedeniyle petrol güvenliği ve istenmeyen bir durumun yaşanmaması amacıyla Türkiye boru hattından petrol ihracatı bu sabah askıya alınmıştır” denildi.

Askıya alınan Türkiye'ye petrol ihracatının denetim çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden başlaması planlanıyor.



Sputnik Türkiye
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku