Gündem:
ROTARY'den KADINA DESTEK

ROTARY'den KADINA DESTEK

Bilindiği üzere ülkemizin en önemli toplumsal sorunlarından birisi kadına yönelik artan şiddet. Türkiye nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan genç nesil, kadına yönelik şiddetin farkında ve köklü bir değişim için çözüm odaklı bir görev üstlenmekte.

Açı Lisesi dans öğrencilerinden oluşan “Kadın Dans Tiyatrosu”, biri ülkemizden olmak üzere, dünyanın üç farklı yerinden üç farklı kadının şiddet ile mücadelesinin gerçek hikayelerini ele alıyor.. 

Türkiye nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan genç jenerasyonu temsil eden Kadın Dans Tiyatrosu, kadına yönelik şiddete dair köklü bir değişim için çözüm odaklı bir görev üstlenerek, konu hakkındaki farkındalığın görsel sanatlar aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırılması niyetinde.

Yönetmenliğini ve koreograflığını  İlayda Özne Tezcan’ın yaptığı Kadın Dans Tiyatrosu, her performanstan elde edilen geliri, kadınları güçlendirmek ve korumak adına çalışan çeşitli derneklere bağışlıyor.

2019’dan bu yana sahnelenmeye devam eden ‘KADIN’ isimli performans sayesinde şimdiye kadar TOÇEV, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Türk Eğitim Vakfı ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği “Kadın ve Çocuk Güvende” fonuna destek verildi.

Sıradaki performans,  Dolmabahçe ve Fındıklı Rotary Kulübü  sponsorluğunda yapılarak elde edilen gelir, Beşiktaş Belediyesinin burs verdiği kız öğrencilere aktarılacaktır. 

24 Aralıkta Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek olan performansın biletlerine Biletix’ten ulaşılabiliyor.



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku