Gündem:
ŞAİBELİ MAL BEYANI... GERÇEKTEN SIFIRLAMIŞ!
ŞAİBELİ MAL BEYANI... GERÇEKTEN SIFIRLAMIŞ!

Başbakan Erdoğan mal varlığını açıkladı. Erdoğan'ın mal beyanı da kendisi ve çevresi gibi şaibeli. Erdoğan'ın açıkladığı mal beyanına göre varlıkları şu şekilde: 

01 Temmuz 2014 tarihi itibariyle 

A - TAŞINMAZ MAL BİLGİLERİ
Güneysu-Dumankaya Köyü 2.000 metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL)

B - TAŞINIR MAL BİLGİLERİ
Binek Otomobil (Maliyeti : 234.080 TL)

C - BANKA VE MENKUL DEĞERLER
Banka hesaplarında toplam 4.404.192,13 TL, 200.000 $

D- ALACAKLAR
500.000 TL 

Erdoğan en son 16 Haziran 2011’de mal varlığını şöyle açıklamıştı:

Taşınmazlar: Güneysu-Dumankaya Köyü 2 bin metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL)

Banka ve menkul değerler: 3 milyon 390 bin 384 TL, 25 bin Euro, 199 bin 867 dolar

Alacaklar: 500 bin TL

OYSA GERÇEK BEYAN ŞÖYLE OLMALIYDI


Hakkındaki iddialardan aklanmadan Köşk zırhına bürünmeye çalışan Erdoğan'ın gerçek mal varlığı ise şu şekilde: 

1- KISIKLI'DAKİ MALİKANELER

Erdoğan ailesinin villaları, İstanbul, Üsküdar 3. Bölge, Kısıklı Mahallesi, Avcı Kazım Sokağı’ndaki bir arazide bulunuyor. Erdoğan'ın kiracı olduğu söylenen villa, tapuda iki oğlu üzerine kayıtlı. Aynı sitede Erdoğan'ın kız kardeşinin de bir villası bulunurken inşaatı yapan firma ise Erdoğan'ın çocukluk arkadaşı Mehmet Gür'e ait bir şirket. Villaların toplam değerinin 15 milyon lira olduğu belirtiliyor.

2- ÇATALCA VİLLALARI 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarında da geçen villalar, tapuda Burak Erdoğan'ın kayınpederi Osman Ketenci'ye ait görünüyor.

Villalarla ilgili Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen bir telefon konuşması da var. Ses kaydında, Osman Ketenci ve Abdülkadir Kart ile Çatalca’ya gittiğini ifade eden Bilal'e Erdoğan olduğu öne sürülen ses, inşaatın çabuk bitmesi için baskı kurmasını istiyor. Kayıtta, Erdoğan'ın büyük masrafa girileceğini söyleyen Bilal'e "Mimarın önünü kesme, baksın etsin" dediği öne sürülüyor.

3- URLA VİLLALARI 

İzmir'in Urla İlçesi Hacılar Koyu'nda, 17 Aralık sürecinde yayınlanan telefon dinlemeleriyle gündeme gelen villalar
Başbakan'ın arkadaşı Latif Topbaş adına kayıtlı. Latif Topbaş'ın, villaların arazisinin SİT derecesini 6 öğretim görevlisine 130 bin TL rüşvet ödeyerek düşürdüğü iddiası internete düşen ses kayıtlarında gündeme geldi.

Urla'daki villalar için yıkım kararı çıktığı ancak kararın uygulamaya geçirilemediği ortaya çıkmıştı.

4- GEMİCİKLER 

Başbakan’ın armatör oğlu Burak Erdoğan, Mecit Çetinkaya ile birlikte kurduğu MB Denizcilik’in yüzde 99 hissesine sahip. Şirketin yönetim yeri İstanbul Üsküdar. Aynı adreste, Manta Denizcilik adında bir şirket daha var. Burak Erdoğan, Safran 1, Sakarya, G. İnebolu, Cihan ve Bosna isimli gemilerine geçtiğimiz aylarda yenisini eklemişti. Malta bandralı olan Türkçe ‘Cici’ anlamına gelen ‘Pretty’ adındaki gemisi diğer 5 geminin toplam kapasitesi büyüklüğünde.

Cici’nin kredisi Topbaş'ın yönetimideki Al Baraka’dan

Pretty kendi klasmanında dev olarak nitelendirilebiliyor. Geminin uzunluğu 292 metre, genişliği ise 42 metre. Boyuyla 94 metrelik Safran 1’in 7 katı olan ‘Cici’nin piyasa değeri 20 milyon dolar. Burak Erdoğan’ın 6. gemisini Mustafa Latif Topbaş’ın yönetiminde yer aldığı Al Baraka Türk’ten 0.49 faizli krediyle aldığı iddia edildi.

Erdoğan, 1994 yılında yaptığı acıklamada "İşte bütün servetim bu yüzük" demişti.




Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku